Tuncer’den hastane yöneticisine akrostiş şiir

Gümüşhane’de akrostiş şiirin ustalarından, Engelli Memur-Sen Başkanı Coşkun Tuncer, Gümüşhane Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Çiğdem Ataman’a yazdığı akrostiş şiiri hediye etti.

Tuncer’den hastane yöneticisine akrostiş şiir

Gümüşhane’de engellilerle ilgili yaptığı çalışmalar ve farkındalık programlarıyla ön plana çıkan Tuncer, özellikle de pandemi döneminde “Evde kal Gümüşhane”, “Teşekkürler Sağlık Çalışanları” şiirleriyle farkındalık oluşturmuş, covid-19 aşı kampanyasına ise yazdığı “Haydi Gümüşhanem Aşıya” çapraz akrostiş şiiriyle destek vermişti. 

Kendisi de bir sağlık çalışanı olan Engelli Memur-Sen başkanı Coşkun Tuncer, “Ben gördüğüm hizmetleri ve şehrimize yapılan güzel projeleri şiirle dile getirmeyi çok severim. İlimizde pandeminin ilk dönemleri çok meşakkatli ve zorlu geçti. Bütün sağlık ordusu gibi Gümüşhane Devlet Hastanemizin Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü de ekibiyle beraber 2 yıl boyunca gece gündüz takdire şayan bir çalışma ortaya koydu. Yine hastanenin taşınma sürecinde ben yöneticiyim deyip kenara çekilmedi. Bütün personelle birlikte masa taşıdı, koltuk sırtlayıp kamyona yükledi. Bu görüntüler kendisine hem bir sağlık çalışanı hem de bir vatandaş olarak teşekkür etmek için yetti. Bu teşekkürümü de bana has çapraz akrostiş şiirle yaparak şiirimi tablo halinde kendisine takdim ettim” dedi.

Yazdığı şiirin baskısını alıp tablolaştırarak Ataman’a bizzat hediye eden Tuncer’in yazdığı çapraz akrostiş şiiri şöyle: 

-ÇİĞDEM ATAMAN-
Çare arayanların devasında elin,
şİfa bulanların duasında ismin,
saĞlığın her safhasında, izin var müdürüm.
panDemi savaşında, fedaakar ekibin,
cephEden, cepheye koşan neferlerin,
tükenMez enerjin, bitmez şefkatin var müdürüm.

Azmin, sadakatin, vakur duruşun,
eTrafına sevgi ekerek yol alışın,
adAletli yaklaşımın, tarafsız bakışın,
hizMet için sahada, yarışın var müdürüm.
mısrA, mısra, akrostişle işlenen adın,
coşkuN’un yüreğinde, tahtın var müdürüm.
 

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2022, 12:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER