UMKE ekibinden Döne Sürücü'ye sürpriz ziyaret

Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgeye giden ve görevine devam eden Gümüşhane UKME ekibi enkaz altından sağ salim çıkardıkları Döne Sürücü’yü köyünde ziyaret etti.

Gümüşhane UMKE ekibi Gaziantep'in Nurdağı ilçesi Atatürk Caddesi Nur Sitesi A Blokta depremin 100.saatinde JAK ekibiyle birlikte 5 saatlik çalışmayla sağlıklı bir şekilde enkazdan çıkardığı Döne Sürücü’ye sürpriz ziyaret gerçekleştirdi.

Enkazdan çıkarıldıktan sonra 3 gün boyunca hastanede tedavi gördükten sonra taburcu olan ve Nurdağı’nın Sayburun köyüne ailesinin yanına giden Döne Sürücü’yü depremin ilk saatlerinden itibaren bölgede bulunan Gümüşhane UMKE ekibi unutmadı.

Depremde eşi ve çocuğunu kaybeden Döne Sürücü, ekibi karşısında görünce duygulanırken annesinin de onu kurtaran ekibi görmek için dua ettiğini hatırlattı.

Duygusal anların yaşandığı, annesinin duasının gerçekleştiği ziyarette Döne Sürücü, enkaz altında yaşadıklarını Gümüşhane UMKE ekibine ve orada bulunanlara anlattı. 

Rüyasında eşiyle ve çocuğuyla helalleşip vedalaştığını ifade eden Sürücü, enkaz altında hiç bağırmadığını sadece dua ettiğini, ekiplerin “Sesimi duyan var mı” sorusuna önce ismiyle seslendiğini fakat sesini duyuramayınca daha tiz bir ses olsun diye “Elif” ismiyle seslenince ekipler tarafından fark edildiğini ve kurtarma çalışmalarına başlandığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2023, 00:10

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER