Üstün, Yatırımlar İçin İller Bankasında

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, İlbank yönetim kurulunda Gümüşhane'ye yapılacak yatırımları gündeme getirdi.

Üstün, Yatırımlar İçin İller Bankasında
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, İlbank yönetim kurulunda Gümüşhane'ye yapılacak yatırımları gündeme getirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ında katıldığı İlbank yönetim kurulu toplantısına eski iller bankası yönetim kurulu üyesi olduğu için davet edilen Milletvekili Üstün, toplantıdan sonra Gümüşhane için yapılan ve yapılacak olan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

2011-2012 yıllarında Gümüşhane il, ilçe ve belde Belediyeleri için acil olan bütün projelerin onayı için gerekenleri yaptıklarını ve 2013 yılı yatırımları ile de ihtiyacını belirten hiçbir Belediyenin projesinin geri çevrilmediğini kaydeden Milletvekili Üstün, “Öncelikle ilimiz için bu hassasiyeti gösteren Bakanımız Erdoğan Bayraktar'a, İlbank yönetim kurulu başkanımız Serdar Çalkan’a, Genel Müdürümüz Tuncay Karaman’a, İlbank çalışanlarına, hemşerimiz mühendis Tamer Turhan'a teşekkür ediyorum.” dedi.

Milletvekili Üstün, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“2012 yılında hemen hemen her belediyelerimizin alt yapı sorunlarının çözümü için bir yada birkaç projeyi hayata geçirdik. 2013 yılında da önceden programa aldırdığımız yatırımların yapım çalışmalarının takipçisi olduğumuz gibi, birçok belediyemize de yeni yatırım olanakları sağladık. Kısaca bunların son durumu hakkında bilgiler vermek istiyorum.
2013 yılı İlbank A.Ş aracılığı ile;
•    Kelkit-Köse-Ünlüpınar ve Kaş Belediyelerimizin Köse baraj gölünden temin edilecek içme suyu terfi ve içme suyu arıtma tesisi projeleri onay için incelenmekte olup SUKAP Kapsamında %50 hibe olarak yapılması için teklif edilmiştir.
•    Öbektaş belediyesi içme suyu şebeke inşaatı için İlbank Trabzon Bölge müdürlüğünde ön etütleri hazırlanmakta olup, SUKAP Kapsamında % 50 hibe yapılması için teklif edilmiştir.
•    Kelkit atık su arıtma tesisi projeleri değerlendirme aşamasında olup, SUKAP Kapsamında % 50 hibe olarak yapılması için teklif edilmiştir.
•    Deredolu Belediyesine bir adet toplu taşıma aracı alımı yapılmıştır
•    Torul Belediyesinin Kamulaştırma ve yol düzenleme işinin ön değerlendirmesi yapılıyor
•    Şiran belediyesinin sayısal halihazır harita yapım işi için çalışmalar devam ediyor
•    Köse belediyesinin içme suyuyla ilgili Ödenek talebi değerlendiriliyor
•    Gümüşgöze belediyesinin Bir adet toplu taşıma aracı alım talebi değerlendiriliyor
•    Gümüşgöze belediyesinin içme suyu depo inşaatı için çalışmalar devam ediyor, SUKAP kapsamında yapılması için teklif edildi

Bu çalışmalarla birlikte ilimizde belediyelerimizin insanlarımıza yapması gerek en önemli hizmetlerin başında gelen içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarımız inşallah önemli bir mesafe almış olacaktır. Tüm çalışmalarımız toplumun geneline hitap edecek proje bazlı sonuç odaklı kalıcı eserler bırakabilme üzerinedir.

Ülkemizin genelinde olduğu gibi ilimizde de bu ve bunun gibi yatırımların hayata geçebilmesi tamamen ülkenin ekonomik gücüne bağlıdır. AK Parti iktidarı öncesinde hayal bile edilemeyen projeler bir bir yapılmakta ve hizmete sunulmaktadır. Bu imkanların oluşmasının baş mimarı Başbakanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ilimiz ve ülkemiz adına teşekkür ediyoruz.

Bizim gayretimiz rıza üzeredir. Biliyoruz ki "Halka hizmet Hakka Hizmettir." Bu sebeple de çalışmalarımızı severek ve içtenlikle yapıyoruz. İnsanımız her şeyin en iyisine layıktır. Bu duygu ve düşüncelerimle yapılan ve yapılacak olan yatırımların ilimize, ilçelerimize, beldelerimize ve köylerimize hayırlı olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum.”
Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2013, 08:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER