Uyuşturucu koordinasyon kurulu toplandı

Gümüşhane, 3. İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Yücel Yavuz başkanlığında, Valilik Toplantı Salonunda yapıldı.

Uyuşturucu koordinasyon kurulu toplandı
Gümüşhane, 3. İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Yücel Yavuz başkanlığında, Valilik Toplantı Salonunda yapıldı.

Daha önce yapılan 1. ve 2. İl Uyuşturucu Kurulu Toplantısında alınan kararların değerlendirilmesinin yapıldığı toplantıda, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişlerinin görüş ve önerileri doğrultusunda, İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulunda alınan kararlar ve bu kararlar doğrultusunda yapılan çalışmalar görüşüldü.

Toplantıda, Gümüşhane’de bağımlılık yapıcı maddelerle mücadelede piyasa arzını azaltmak için güvenlik ve denetimin artırılması, muhtarların bilgilendirilmesi, uyuşturucu ve bağımlılık yapıcı maddelerin kullanım yerlerinin tespiti ve ıslahının sağlanmasının yanı sıra, kullanıcı ve satıcıların tespiti noktasında vatandaşları bilgilendirme çalışmalarının artırılması konuları üzerinde duruldu.

Uyuşturucu ve bağımlılık yapıcı maddelere olan talebi azaltmak ve yok etmek için, öncelikle kullanma nedenlerinin tespiti ve gerekli önlemlerin alınması, inanç ve maneviyatın güçlendirilmesine yönelik çalışmalar yapılması, aile içi iletişim ve ailede şiddetin azaltılması konusunda eğitim faaliyetlerinin yürütülmesinin önemine değinen koordinasyon kurulu üyeleri, aile hekimleri tarafından uyuşturucu ve bağımlılık yapıcı maddelerin zararları ve diğer konularda danışmanlık merkezi oluşturulması, Toplum Sağlığı Merkezlerinde ruh sağlığı ve madde bağımlılığı danışmanlık merkezlerinin oluşturulması konusunda yapılacak çalışmalar konularında görüş alışverişinde bulundu.

Ayrıca, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen müzik, spor gibi sosyal faaliyetlerin artırılarak, gençlere ve öğrencilere bu hizmetlerin tanıtımının yapılması, sanatsal ve kültürel etkinliklerin artırılması ve güvenli internet kullanımı konusunda eğitim ve internet kafelerde denetimlerin artırılması konularında yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi.

Toplantıda konuşma yapan Vali Yücel Yavuz, sigara ve diğer keyif verici maddelerin gelecekte uyuşturucu kullanımını tetiklediğini ve ülke gündeminde son 20-25 yıldır sigarayla başlayıp uyuşturucuyla devam eden madde bağımlılığı sorununun var olduğu belirterek, “Bu konunun daha da kötü bir hâl almasını önlemek adına, başta Sağlık Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız olmak üzere, konuya ilişkin bütün kamu kurum ve kuruluşlarının içinde yer alacağı bir mücadele platformu oluşturuldu. Bu amaçla il düzeyinde de İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu oluşturuldu. Bu kurul, öncelikle, ilimiz genelinde bu konuyla ilgili yapılabilecek önleyici tedbirleri istişare ederek belirleyecektir.” dedi.

Özellikle anne ve babaların, birebir bu işin içinde yer alıp, taşın altına ellerini koymaları halinde bu çalışmaların sonuç vereceğine değinen Vali Yavuz, “İlimizde, somut belge ve bilgiye dayalı, uyuşturucu madde bağımlılığı, uyuşturucu kaçakçılığı ya da madde kaçakçılığı konusunda bir bulgu ve bilgi yok. Bundan herkesin emin olmasını özellikle istiyorum. Bu anlamda mukayese ettiğimizde, en iyi illerin içerisinde yer almaktayız. Ancak bu, böyle bir tehlike ile karşı karşıya kalmayacağımız anlamına gelmez. Eğer bir takım belirtiler emareler varsa buna baştan engel olalım, çözüm yolu üretelim diye bütün kurul üyelerimizle beraber duyarlı ve son derece dikkatli bir şekilde bu çalışma içerisinde olalım.” şeklinde konuştu.

Vali Yavuz, madde bağımlılığıyla mücadelede en önemli unsurun eğitim olduğunu vurgulayarak, “ Bu mücadelede, çocuklara halk kültürünün öğeleri ve çocuk oyunları öğretilmeli, gençlerimizi ve çocuklarımızı kötü ortamlardan uzak tutmak için sosyal donatılar ve tesisler faal halde bulunmalı.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2014, 22:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER