Vakıfay Genel Başkanı Küçükali Öğrencileri Ziyaret Etti

Vakıfay Genel Başkanı Tekin Küçükali ve Yönetim Kurulu Üyeleri Gümüşhane’yi ziyaret etti.

Vakıfay Genel Başkanı Küçükali Öğrencileri Ziyaret Etti
Vakıfay Genel Başkanı Tekin Küçükali ve Yönetim Kurulu Üyeleri Gümüşhane’yi ziyaret etti.

Vakıfay’dan burs alan 35 öğrenci ve velilerinin katılımı ile Gümüşhane Sanayi ve Ticaret Odası binasında yapılan programa Vakıfay Başkanı Tekin Küçükali, Başkan Yardımcısı Kemal Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri, Gümüşhane GTSO Başkanı İsmail Akçay, Vakıfay Gümüşhane Şube Başkanı Elbeyi Gergin ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Açılış ve selamlama konuşmalarının ardından söz alan Tekin Küçükali, “Vakıfay Türkiye’de yeni kurulan bir kuruluş. Türkiye gündeminde olmayan ama gerçeği olan hadiseyi ortaya koymak istiyorum. Genelde burs yüksek öğrenim sırasında verilmektedir. Ancak oraya gelene kadar bu öğrenciler ne yapar, aileleri nasıl zorluklar çeker bilen yok. İlkokul dördüncü sınıf bilindiği üzere çocuğun atak yıllarıdır. İlkokulu bitirenler bundan sonra nasıl okuyacak, nasıl bir yol izleyecekler. Bu ülkemiz için büyük bir kayıp. Bizim gayemiz sizlerin arasından bir Adnan kahveci veya daha iddialı diyorum ki bir Einstein çıkarabilme sevdasıdır. Faceebok’un kurucusu Mark Zuckerberg bugün 32 yaşında ve dünyanın en çok kullanılan sosyal medya ağının yöneticisi ve sahibidir. Bizim ülkemizden ve gençlerimizden böyle dünya ya yön veren önemli çalışmalar ve buluşlar neden yapılmasın. Ben inanıyorum ki şuan buradaki öğrencilerimizin birçoğu geleceğimize ve insanlığa yön verecek önemli çalışmalara imza atacaktır” dedi.

“SİZİ AĞLATANLARIN İNADINA GÜLÜN”

Elinde imkanı olanın ihtiyacı olanın yanında olması gerektiğinin altını çizen Küçükali, “Sizler bizleri rahatsız edip çocuğum okumak istiyor, bizim gücümüz olmadığından siz onların ellerimizi bırakmayın demenizi bekliyoruz. Biz Vakıfay olarak siz gençlere güveniyor ve değer veriyoruz. İnanıyoruz ki sizler ebeveynlerinizi ve bizleri mahcup etmeyeceksiniz. Biz daha önceki programımızda sizleri Çanakkale de ağırladık, 4 Eylül’de sizleri İstanbul da misafir edeceğimizin müjdesini vermek istiyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından burs lalan öğrencilere üzerinde  “Çalışkan ve başarılı bir öğrenci olarak Vakıfay ailesine katıldın. Bilmelisin ki gelecekte mutlu ve huzurlu Türkiye’nin sana ihtiyacı var” yazılı plaket takdim edildi.

Vakıfay üyesi Eğitimci Yazar İsmail Hayal da Gümüşhane Eğitim Tarihi adlı Kitabını  Vakıfay Genel Başkanına takdim etti.
Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2016, 23:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER