Vali Memiş, TOBB okulu sahasında inceleme yaptı

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB)’nin 16 derslikli İmam-Hatip Ortaokulu ve kapalı spor salonu temel açma çalışmalarını yerinde inceledi.

Vali Memiş, TOBB okulu sahasında inceleme yaptı

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin 16 derslikli İmam-Hatip Ortaokulu ve kapalı spor salonu temel açma çalışmalarını yerinde inceledi.

Gümüşhane’ye Vali olarak atandığı günden itibaren şehrin vites büyültmesi için gerekli çalışmaları yapan Vali Memiş, inşaat sezonunun Gümüşhane’de 15 Nisan’da başladığını hatırlatarak, bu zamana kadar plan, proje ve ihale işlemleri ile birlikte temel açma çalışmalarını tamamlayarak zaman kaybını ortadan kaldırdıklarını söyledi.

Beraberinde Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) Başkanı İsmail Akçay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, yüklenici firma yetkilileri ve teknik personel ile Oltanbey Mahallesi’nde kamu yatırımlarının yapılacağı alanlarda incelemelerde bulunan Vali Memiş, inşaat alanında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Vali Memiş, burada yaptığı açıklamada, TOBB ile Gümüşhane Valiliği’nin imzaladığı protokol ile 16 derslikli İmam-Hatip Ortaokulu ve kapalı spor salonu inşaatının ihalesini yaptıklarını ve temel açma çalışmalarına başlandığını kaydetti.

Yapım işini Gümüşhaneli bir müteahhittin üstlendiğini kaydeden Vali Memiş, “İşin süresi 400 gün. Gelecek yıl tamamlanarak öğrencilerimizin hizmetine sunulacak. Buranın söz edilen tarihten bile önce yapılarak bize teslim edileceğini umuyorum. İşimizin maliyeti yaklaşık olarak 6,5 Milyon artı KDV. TOBB’nin 5 Milyon liralık bir desteği var. Geri kalanı da yine TOBB olabilir, Milli Eğitim Bakanlığı aracılığıyla karşılanabilir” dedi.

Aynı bölgede planlanan 112 yerleşkesinin ihalesinin de yapıldığını hatırlatan Vali Memiş, “Bu yerleşkenin plan ve projesinin Gümüşhane evleri konseptinde olacak. Türkiye’de bütün bu 155, 156 ve 110, 122 çatısı altında toplanacak. İhalesini ve yer teslimini yaptık. Aynı bölgede yapılacak olan AFAD yerleşkesinin ihalesini merkezi idare yapacak. Şubat ayında ihalesini yapılarak, inşaata başlanacak. Bir yılda tamamlanacak” ifadelerini kullandı.

Bölgede ayrıca AFAD yerleşkesinin ihale edileceğini kaydeden Vali Memiş, “Bu ihale Şubat ayında gerçekleştirilecek. Ankara’dan diğer illerdeki işler ile birlikte ihale edilecek. En kısa sürede de gelinip inşaatına başlanacak. Biz işlerimizde beklemeyi, ertelemeyi kabul etmiyoruz. Başladığımız işi minimum sürede tamamlayarak hizmete almayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise, koşulların zorluğuna vurgu yaparak, “Bu zorlu şartlarda Ocak ayının son günlerinde demek ki kazma vurulabiliyormuş. Şehrimizin güzel noktalarından birinde 16 derslikli imam hatip ve kapalı spor salonumuz burada ışıldayacak. Emeği geçen herkese teşekkürlerimizi ileterek vatana millete Gümüşhane’mize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay ise, Sayın valimizin Gümüşhane’ye gelmesinden beri bu şehrin vites büyütmesi gerektiğini söylüyor, hem kendisine hem de Gümüşhane’de kamu adına çalışan herkese bir hedef koyuyor. Sayın valimizin hedeflemiş olduğu ve 2017 yılı sonunda değişecek olan fotoğrafa inanıyorum. Herkesin ödevini yerine getirip getirmediğini bizzat sayın valim kontrol ediyor. Bu gün burada TOBB tarafından desteklenen İmam hatip ortaokulu ve kapalı spor salonu inşaatının başlaması ile bir araya geldik. Yer tespiti yapılan işin hafriyat boşaltma çalışmalarının yapıldığını yerinde tespit ettik. Gümüşhane gibi iklim koşullarının zor olduğu bir coğrafya da, ocak ayında inşaatın başlıyor olmasını görmek vites büyülttüğümüzün en önemli göstergesi. Bunun yanı sıra böyle bir projede bizleri destekleyen TOBB Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu’ya çok teşekkür ediyoruz. Başkanımızın bir sözüne dikkat çekmek istiyorum. Başkanımız, “Zarar etmeyen tek yatırım eğitime yapılan yatırımdır, insana yapılan yatırımdır” ifadelerini kullanıyor. Bu projenin hızlandırılması noktasında emek veren Valimize, belediye başkanımıza, Milli eğitim müdürlüğümüze ve TOBB başkanımıza şükranlarımız arz ediyoruz” dedi.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER