Vali Taşbilek deprem bölgesinde

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, İçişleri Bakanlığı tarafından beraberindeki heyetle birlikte Adıyaman’ın Besni ilçesine Koordinatör Vali olarak görevlendirildi.

Vali Taşbilek deprem bölgesinde

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve 11 ili etkileyen büyük depremlerin ardından Torul Kaymakamı Orhan Ayaz, Valilik Özel Kalem Müdürü Ertuğrul Akçay ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Kemalettin Demirkıran’la bugün Adıyaman’ın Besni ilçesine ulaşan Vali Taşbilek, 10 gün boyunca depremzede vatandaşların yarasının sarılması noktasında yürütülen çalışmalara destek olacak.

Deprem bölgesinde ilk olarak Afet Koordinasyon Merkezinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler alan Vali Taşbilek, daha sonra ilçede ziyaret ve incelemelerde bulundu, vatandaşlarla birlikte iftar yaptı.

Depremzede kardeşlerimizin dertlerine derman olmak için yapılan çalışmalara destek olmak amacıyla Besni’ye gittiklerini kaydeden Vali Taşbilek, “Bugün İçişleri Bakanlığımızın görevlendirmesiyle Adıyaman’ın güzel ilçesi Besni’ye geldik. Aziz Milletimizle omuz omuza, sırt sırta vererek bölgedeki yaralar el birliğiyle sarılmakta. Depremlerin ilk anından itibaren Gümüşhanemizin güzel insanlarının büyük kardeşlikle memleketimizin diğer ucunda sıkıntı çeken kardeşlerinin elinden tutma gayretiyle yaptığı olağanüstü çalışmalara şahitlik ettikten sonra buraya geldik. Ülkemizin en batısından en doğusuna kadar her bir yerindeki herkesin birbirinin yarasını sarmaya uğraştığını burada bir kez daha müşahade ettik. Milletimizin büyük kardeşliği yaralarımızın iyileşmesini, kabuk bağlamasını sağlayacak. Beraber olmaya, el ele olmaya devam edeceğiz inşallah.” dedi.

Vali Taşbilek dönünceye kadar Valilik görevine Vali Yardımcısı Ali Recai Yerlikaya vekalet edecek.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2023, 23:55
YORUM EKLE
YORUMLAR
yusuf sadık
yusuf sadık - 1 yıl Önce

Valimiz sayınkamuran taşbilek in Adıyaman Besni ilçesinde koordinatör vali olarak görev verilmesi. nin ardından yapılan değerlendirmeler son derece gurur verici oluyori
İl miz milki idare amirinin böyle sine kutsal bir görevi üstlenmesi Gümüşhane halkının gurur kaynağı olmuştur.
Mülki idare amiri olarak halkla ilişkilere mükammel başarılara imza atan sayın Taşibilek eminimki besnidede sunacağı hizmetlerle halkın sevgilisi olacaktır.
Personel olarak kandisi dahil 4 personelle besniye ulaşan sayın Vali taşbilek ayağının tozuyla koordine merkezinden gerekli bilgileri aldıktan sonra işe koyulması bu konuda nekedar donanımlı olduğunu göstermesi bakımından isabetli bir atama olduğu noktasındaki değerlendirmeleri olabildiğince güçlendirmektedir.
Kolay gelsin muhterem nvalimiz.
Sunacağınız hızmetler besnide yeniden bir güneş gibi doğacak bu hizmetin manevi iklimi Türkiye semalarında dolaşacaktır.
ayusuf Sadık DGG yaın yönetmeni baş yazarı.

SIRADAKİ HABER