Vali Taşbilek: Devlet hizmetlerimizi yürütürken en önemli dayanağımız muhtarlarımızdır

Gümüşhane’de 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlama programı kapsamında Vali Kamuran Taşbilek ve Belediye Başkanı Ercan Çimen tarafından köy ve mahalle muhtarlarına yemek programı düzenlendi.

Vali Taşbilek: Devlet hizmetlerimizi yürütürken en önemli dayanağımız muhtarlarımızdır

Kutlama programı kapsamında protokol üyeleri tarafından muhtarlık derneklerinin ziyaret edilmesinin ardından Sema Doğan Yaşam Alanında yemek programında protokol üyeleri ve muhtarlar bir araya geldi.

Programda muhtarlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun iyi dileklerini, sevgilerini ve selamlarını ileten Vali Taşbilek, muhtarlık müessesesinin devletin gören gözü, duyan kulağı, konuşan dili, titreyen kalbi, vicdanı, vatandaşların devlet sıcaklığını ilk hissettiği kapı olduğunu söyledi.

“Devlet hizmetlerimizi yürütürken en önemli dayanağımız muhtarlarımızdır”

Muhtarlık müessesesinin kendileri için çok kıymetli olduğuna vurgu yapan Vali Taşbilek: “Hem devlet tarihimizde hem demokrasi tarihimizde muhtarlık müessesesi demokrasimizin şekillenmesinde de çok önemli bir müessese. Sosyolojik olarak baktığımızda da bir köyde bir mahallede muhtar o köyün o mahallenin her şeyinin gözetleyicisi, kimsesizinin sahibi, darda kalanların, yetimin, mazlumun, mağdurunun hepsinin eli üzerinde olan çok önemli bir figür, çok önemli bir kişilik. Devlet hizmetlerimizi yürütürken de en önemli dayanağımız muhtarlarımızdır. Bizim için çok değerlisiniz, çok kıymetlisiniz. Devlet olarak köylerimizdeki vatandaşlarımızın temsilcisi olarak sizlerin emrine amadeyiz. Vatandaşlarımızın faydasına, ihtiyacının çözümüne yönelik her türlü sıkıntının giderilmesinde sizler bizim için çok kıymetlisiniz. Bugüne kadar gösterdiğiniz hassasiyeti bugünden sonra da aynı şekilde artarak milletimize hizmet noktasında vatandaşlarımızın devletimizden razı olması noktasında aynı desteği sizlerden her daim gördüğünüz gibi yine bekliyoruz” dedi.

“8 yıldır muhtarlarımızla beraber hareket ediyoruz”

Belediye Başkanı Ercan Çimen de 2015 yılından beri kutlanan 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutlayarak, “Muhtarlar demokrasinin temel taşlarıdır. Muhtarlar ilde, ilçede, beldede, köyünde hizmet eden insan insanlardır. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar 6 muhtarlık binasın açılışını yaptık. Bağlarbaşı Mahallemizdeki muhtarlık ofisimizin açılışını kısa sürede yapacağız. Bugüne yetiştirmek istedik ama olmadı. Belediye Başkanlığı görevine geldiğim 8 yıldır muhtarlarımızla beraber hareket ediyoruz. Onlar bizim görmeyen gözümüz, duymayan kulağımız oluyorlar. Beraber şehrimize, yaşadığımız bölgeye hizmet etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gürbüz Demir ve Merkez Mahalle Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Emir Osman Yılmaz’ın da selamla konuşması yaptığı programa CHP İl Başkanı Bedri Ağaç, İYİ Parti İl Başkanı Ali Ateş te katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER