Vali Yavuz, Belediye Meclis Toplantısına katıldı

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Gümüşhane Belediye Meclisi’nin devam eden Ocak ayı toplantısına katıldı.

Vali Yavuz, Belediye Meclis Toplantısına katıldı
Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Gümüşhane Belediye Meclisi’nin devam eden Ocak ayı toplantısına katıldı.

Belediye meclis toplantı salonunda Belediye Başkanı Ercan Çimen başkanlığında yapılan toplantıda konuşan Vali Yavuz, Belediyelerin en önemli yerel idareler olduğunu belirtti.

Vali Yavuz, Gümüşhane’nin göç veren değil, göç alan bir il olması için herkesin çalışması gerektiğini ifade ederek, “İdari yapımız merkezi idare ve yerel idare olmak üzere iki gruba ayrılıyor. Belediyelerimiz yerel idare biçimine giriyor. En etkili yerel idare belediyelerdir. Belediyelerimizin karar organları da belediye meclisleridir. Artık bu şehri göç veren bir şehir değil de göç alan ve tercih edilen bir yer haline getirmek hepimizin boynunun borcu. Şehri ortamını yaşanılabilir hale getirmek şart. Kırsal alanda eksiklikleri gidermek mecburi olarak hepimizin görevi. Vali olarak benim başta görevi. Buradan hareketle bu memlekette Allah vergisi b ir potansiyel var. Turizm denilen bir potansiyel var. Kültür ve tabi anlamda müthiş bir turizme açık olabilecek nitelikte potansiyel var” dedi.

Kent yaşam ve kültürü anlamında modern bir ortama geçiş yapılabilmesi için hane başına giren para miktarının artması gerektiğini belirten Yavuz, “Çünkü dışarıdan para girişi yok. Vatandaşımızın Gümüşhane’yi tercih edeceği, Gümüşhane’den yetişen çocuklarımızın gençlerimizin burada kalmayı artık düşünür hale gelebileceği ortamı hep birlikte bir çözüm bulmak zorundayız. Burada şekli şemali ve gidişatı değiştirecek ezberi bozacak ciddi bir takım projeleri hayata geçirmek lazım. Turizmden başka buranın çıkış noktası yok. Tabi ve kültürel, doğal zenginlik bakımında Gümüşhane tam bir cennetin üzerinde. Tam bir enerji birikimi var” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2015, 13:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER