Ara
Gümüşhane
Kapalı
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,7088 %0.02
50,1923 %0.05
5.963,09 % 1,03
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Ve kaçak binalar yıkılmaya başlandı

Ve kaçak binalar yıkılmaya başlandı

Gümüşhane Valiliği’nin geçtiğimiz hafta yayımladığı ‘Yaylalarda mevzuata aykırı yapılaşma’ konulu valilik genel emri doğrultusunda yaylalardaki yapılaşmayı önlemek için kaçak binalar yıkılmaya başlandı.

643
Gösterim

Gümüşhane Valiliği’nin geçtiğimiz hafta yayımladığı ‘Yaylalarda mevzuata aykırı yapılaşma’ konulu valilik genel emri doğrultusunda yaylalardaki yapılaşmayı önlemek için kaçak binalar yıkılmaya başlandı.

Toplam 430 yaylasıyla Karadeniz'de ve Türkiye’de en fazla yaylaya sahip olan şehirlerden birisi olan Gümüşhane’de son yıllarda yaylalarda kaçak yapılaşmanın artması üzerine harekete geçildi.

Geçtiğimiz hafta Vali Kamuran Taşbilek’in imzasıyla yayımlanan ‘Yaylalarda mevzuata aykırı yapılaşma’ konulu Valilik Genel Emri doğrultusunda yeni ev yapılmak için açılan yerler ile yapımına yeni başlandığı için henüz tamamlanmamış binaların yıkımına başlandı.

Valilik Genel Emri’nin ardından birçok kurumun uzmanlarının yer aldığı komisyon çalışmalarına başlarken, ilk olarak merkeze bağlı Çorak köyü sınırlarındaki Taşköprü yaylası ve civar yaylalara Jandarma ekipleri eşliğinde ulaşan iş makinesi kaçak bina yapılması için açılan çukurları doldurdu, su basman seviyesindeki ev temellerini yıktı.

Önümüzdeki günlerde de devam edecek olan çalışmayla denetimler sırasında, komisyon tarafından ve şikayet üzerine belirlenen binalar yıkılacak ve yeni kaçak yapılar yapılmasının önüne geçilmiş olacak.

Taşköprü ve Eğrisu yaylasında birkaç saat içerisinde 15 adet ev yapılmak için açılmış çukuru doldurup, 4 adet yeni bina yapımı için beton temeli atılan yapıları yıktıklarını kaydeden komisyon üyesi Mustafa Odabaşı, “İlgili kanunlar çerçevesine Valiliğimiz tarafından 20 Haziran tarihinde yayımlanan genel emirin ardından oluşturulan tespit ve yıkım ekibi olarak Çorak köyüne geldik. Su basman ve temel seviyesinde olan yapılar ile yapım için açılan çukurların kapatılmasını sağladık. Bundan sonra da meralarda izinsiz yapılaşmaya kesinlikle müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Yayla yollarında sürekli denetim

Yaylak, kışlak ve meralarda kaçak bina yapımında kullanılan her türlü inşaat malzemesinin taşınmasının önlenmesi için de Jandarma ve Emniyet güçleri bu güzergahlarda sürekli denetim yapıyor. Denetimlerde her yönden bu alanlara çıkan yol güzergahlarında iş makinesi, kepçe, beton mikseri gibi araçlar engellenerek bu araçları kullananlar ve diğer ilgililer hakkında yasal işlem yapılıyor.

Kaçak yapıların yapı kayıt belgeleri de iptal edilecek

Buralarda yapılan kaçak yapılara ilişkin mevzuata aykırı alınan yapı kayıt belgelerinin de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından incelemesi yapılarak iptal edilecek.

Görevini kötüye kullanan muhtarlara yasal işlem

Mera, yaylak ve kışlaklarda mevzuata aykırı yapılaşmaya müsaade edilmemesine yönelik her türlü tedbirler alınırken, Valilik Genel Emrine uymayanlar hakkında hukuki süreçler başlatılacak, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu ve 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nun ilgili hükümleri gereğince işlem yapılacak ve ayrıca görevini kötüye kullanan muhtarlar ve diğer kamu görevlileri hakkında yasal işlem yapılacak.

Ve kaçak binalar yıkılmaya başlandı 1
1 / 29
Ve kaçak binalar yıkılmaya başlandı 2
2 / 29
Ve kaçak binalar yıkılmaya başlandı 3
3 / 29
Ve kaçak binalar yıkılmaya başlandı 4
4 / 29
Ve kaçak binalar yıkılmaya başlandı 5
5 / 29
Ve kaçak binalar yıkılmaya başlandı 6
6 / 29
Ve kaçak binalar yıkılmaya başlandı 7
7 / 29
Ve kaçak binalar yıkılmaya başlandı 8
8 / 29
Ve kaçak binalar yıkılmaya başlandı 9
9 / 29
Ve kaçak binalar yıkılmaya başlandı 10
10 / 29
Ve kaçak binalar yıkılmaya başlandı 11
11 / 29
Ve kaçak binalar yıkılmaya başlandı 12
12 / 29
Ve kaçak binalar yıkılmaya başlandı 13
13 / 29
Ve kaçak binalar yıkılmaya başlandı 14
14 / 29
Ve kaçak binalar yıkılmaya başlandı 15
15 / 29
Ve kaçak binalar yıkılmaya başlandı 16
16 / 29
Ve kaçak binalar yıkılmaya başlandı 17
17 / 29
Ve kaçak binalar yıkılmaya başlandı 18
18 / 29
Ve kaçak binalar yıkılmaya başlandı 19
19 / 29
Ve kaçak binalar yıkılmaya başlandı 20
20 / 29
Ve kaçak binalar yıkılmaya başlandı 21
21 / 29
Ve kaçak binalar yıkılmaya başlandı 22
22 / 29
Ve kaçak binalar yıkılmaya başlandı 23
23 / 29
Ve kaçak binalar yıkılmaya başlandı 24
24 / 29
Ve kaçak binalar yıkılmaya başlandı 25
25 / 29
Ve kaçak binalar yıkılmaya başlandı 26
26 / 29
Ve kaçak binalar yıkılmaya başlandı 27
27 / 29
Ve kaçak binalar yıkılmaya başlandı 28
28 / 29
Ve kaçak binalar yıkılmaya başlandı 29
29 / 29
Yorumlar
E
Evliya AYGÜN 6 yıl önce
Yapilaşmanin yani sira yayla yollarina odaklansaniz birazda vatandaşinin gönlünü yapsaniz daha iyi olmaz mi hep bana hep bana değil hizmet nedir yol su elektirik elektirik arizasi bi ayda cözume kavuşur oda şükür kavuşyor su vatandaş kendi imkanlari gayreti ile alir kaldi bi yol yirmi senedir ayni yolllar ayni bozuklukta santa taşkopru turizme acik olduğu icin yol beton biz betonda istemiyoruz var olan yolun bakim onarimi saygilarimla....
BEĞENME
0
CEVAPLA