Yeniden Refah 3 yaşında

Yeniden Refah Partisi Gümüşhane İl Başkanı Ziya Nas, partisinin 3. kuruluş yıl dönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu. 

Yeniden Refah 3 yaşında

Açıklamasında 3 yıl önce, 23 Kasım 2018 Cuma günü 99 Kurucu üyenin imzalarıyla Yeniden Refah Partisini kurduklarını ifade eden Nas, “Hacı Bayram-ı Veli Hazretleri’nin dizinin dibinde çekilen besmele ile, ve Eyyub-el Ensari Hz.’lerinin huzurunda yapılan dualarla yola revan olduklarını belirterek, "Yeniden Refah Partimizi kurarken binlerce yol arkadaşımızla birlikte yaşadığımız heyecan, merhum Liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın 1969’da başlattığı kutlu yürüyüşün ilk adımlarının heyecanı ile aynı heyecandı" dedi.

İl Başkanı Ziya Nas, bu yola çıkarken karşılaşacakları zorlukların bilincinde olduklarını kaydederek, “Birinci 40 yılı bizzat yaşadığımız için, ikinci 40 yılda da nasıl engellerle karşılaşacağımızı, hangi sıkıntılarla karşı karşıya kalacağımızı, bu yolun uzun ve meşakkatli bir yol olduğunu, bu yolda yürümenin zor ve zahmetli olduğunu biliyorduk. Bütün zorluklara karşın sabrın, mücadelenin, kararlılığın, azmin, cihat şuuruyla çalışmanın, Milletimizi, tüm İslam Âlemi’ni ve tüm mazlumları maddi ve manevi sıkıntılarından kurtarma heyecanının, imanın ve inancın karşısında hiçbir beşeri gücün duramayacağını da biliyorduk ve bu şuurla yola çıktık” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın “Eyy Milli Görüşçüler; tarihe bakın, inancınıza sarılın, milli görüşe sarılın. Zulüm ebedi olamaz, kötülük mutlaka hüsrana uğrayacaktır. Batıl mutlaka mağlup olacaktır. Allah nurunu tamamlayacaktır" sözlerini hatırlatan Başkan Ziya Nas, "Biz, milletimiz için paylaşımda ve yönetimde adaleti tesis edeceğimize dair Milli Görüş sözü vererek yola revan olduk. Bu kutlu davanın yarı yolda kalmayacağını, Milli Görüş çınarının yeni sürgünler vereceğini bir kez daha gösterdik. Birinci 40 yılda milletimize efsane hizmetler yapan Milli Görüş Hareketi’nin, ikinci 40 yılda da bu hizmetleri sürdüreceğinin bir kez daha müjdesini verdik. Bir kurtuluş ümidi bekleyen İslam Alemi’ne ve tüm mazlumlara; 'Üzülmeyin, ye’se düşmeyin, yola çıktık geliyoruz’ dedik. 'Milletimiz için Biz Varız’, ‘Tüm Ezilenler için Biz Varız’ dedik. Daha ilk günden itibaren en gür sadayla haykırdığımız gibi biz bu yola çıkarken dış güçlere, holding patronlarına, medya patronlarına güvenerek yola çıkmadık, biz önce Allah’a sonra da bu aziz Millet’e güvenerek yola çıktık” dedi.

Yeniden Refah Partisi'nin siyaset anlayışı olarak Milli Görüş zihniyetini esas aldığını dile getiren Ziya Nas, “Yolumuz; Milli Görüş’ün orijinal açılarından bir derece dahi sapma göstermeyen, Hakkı üstün tutan, maneviyatçı, nefis terbiyesini esas alıyordu. Siyaseti ibadet olarak gören anlayışla hareket ederken, dünyacı değil, ahiret öncelikli bir siyaseti benimsedik. Hedefimiz reel politik değil, dava siyasetidir. Zerafet ve nezakettir. Kim yapmış olursa olsun doğruya doğru, yanlışa yanlış diyebilme erdemini gösteren, sadece eleştiren değil çözüm üreten, gizli ajandası olmayan, samimi bir siyasettir. Önce Dış Güçler”, “Önce İmtiyazlılar” anlayışı ile değil, “Önce Millet” anlayışı ile yapılan, söylemlerle eylemlerin uyumlu olduğu, gençlere daha çok yer verilen siyasettir" diye konuştu.

Gelinen noktada Yeniden Refah Partisinin Türkiye genelinde yüz binlerce teşkilat mensubuyla var olan, çalışan, ülkemizin ve milletimizin geleceği için projeler, çözümler üreten büyük bir teşkilat haline geldiğini görmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyleyen Nas, "Bugün itibariyle 81 ilimizde, 900’den fazla ilçemizde teşkilatlarımızı kurduk. Pek çok ilimizde köy ve mahalle teşkilatlarımızı tamamladık. Hakkâri’mizden Çanakkale’mize, Sinop’umuzdan Antalya’mıza ülkemizin her köşesini ahlak ve maneviyatın “Hilali”, bereketin ve kalkınmanın “Başağı” ile kuşanmış tabelalarımız ve bayraklarımız sarmış durumdadır. İl ve ilçe kongrelerimizin tamamlanması sonrasında, “1.Olağan Büyük Kongremizi” çoğunluğu gençlerden oluşan 40.000’den fazla kişinin katılımı ile, siyasi tarihimizin en büyük kongresi olarak gerçekleştirdik. Şu anda 200 bine yakın resmi üyemiz ve 50 bine yakın sandık baş müşahidimiz ile Yeniden Refah Partimiz, Türkiye siyasetinin her geçen gün hızla büyüyen gücü ve parlayan yıldızı haline gelmiş durumdadır. Bu kadar kısa süre içerisinde, bu kadar muazzam bir teşkilat yapısının oluşturulması, bu düzeyde üye sayısına ulaşılması, Yeniden Refah Partisi bayrağının ülkemizin tamamında dalgalanıyor olması, sözümüzün, sesimizin bütün Milletimize ulaşması, Yeniden Refah Partisi kadrolarının inancının, azminin ve Milli Görüş davasının bereketinin en büyük ispatıdır" ifadelerini kullandı.

Bu azim ve inançla “Yaşanabilir Bir Türkiye”, “Yeniden Büyük Türkiye”, “Hak ve Adaletin hâkim olacağı Yeni Bir Dünya” hedeflerine ulaşmak için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerin aktaran Nas, "Bugüne kadar partimiz tarafından ortaya konulan; Milli Kaynak Paketleri, 81 İlimize Yüzlerce Refah Projesi, Biz Türkiye’yi Biliyoruz, Rantsal Değil Kentsel Dönüşüm gibi kitaplarımız başta olmak üzere, hazırladığımız tüm projeleri titiz çalışmalarla hazırladık ve tüm Milletimizle paylaştık. Bunlara ilaveten, partimizin gölge kabinesi olarak adlandırabileceğimiz “Milli Siyaset Kurullarımız” iktidarımızın ilk 100 gününde tüm bakanlıklarda hangi icraatları gerçekleştireceğimizi ortaya koyacak kitaplarımızı hazırlamaktalar. Ekonomik krizden, İstanbul Sözleşmesi’nin yol açtığı sosyal sorunlara, işsizlikten, eğitimde yaşanan sıkıntılara, Kıbrıs’tan, Akdeniz’de karşı karşıya olduğumuz tehlikelere kadar birçok konuda, doğruya gönül rahatlığıyla doğru, yanlışa da kararlılıkla yanlış diyerek düşüncelerimizi aziz Milletimizle paylaştık. Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden imzasını çekmesi, Ayasofya’nın yeniden cami olarak ibadete açılması, Çok sayıda valiliğimizin ve üniversitelerin zorunlu PCR Testi dayatmasından vazgeçmesi, EYT Mağdurları konusunun yeniden hükümetin gündemine girmesi, Geçtiğimiz aylarda çiftçimizin elinde kalan ve çürüme tehlikesiyle karşı karşıya olan tarım ürünlerinin devlet tarafından satın alınması gibi birçok konuda Yeniden Refah Partimiz “Hayra Motor, Şerre Fren” olma fonksiyonunu en etkili şekilde icra etti" şeklinde konuştu. 

Açıklamasını kuruluşundan bugüne kadar büyük fedakarlıklarla çalışan tüm teşkilat mensuplarına, parti üyelerine ve tüm Türk Milletine gösterdikleri büyük teveccüh nedeniyle teşekkür eden Nas, "Yeniden Refah Partimiz’in öncülüğünde; Adalet, refah, huzur ve barışın hakim olduğu, yedi milyar insanın kul haklarının teminat altına alındığı 'Yeni Bir Dünya Sistemi' için yola koyulduk. Bu noktada yolumuza ışık tutan; Milli Görüş Hareketi banisi Merhum Erbakan Hocamıza, Onunla birlikte bu yolda yürüyen ve ahirete intikal eden tüm geçmişlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyoruz. Onları bir kez daha hayırla ve özlemle anıyoruz. “İlklere”, “öncülere”, “Birinci 40 yılın kahramanlarına” bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. En zor zamanda Milli Görüş sancağını tutup kaldıran ikinci 40 yılın kahramanları olarak tarihe geçecek Yeniden Refah teşkilatlarımıza da bir kez daha teşekkür ediyoruz. Yeniden Refah Partimizin 3. Kuruluş yıldönümü hayırlı olsun. Milli Görüş’ün en büyük zaferlerine, Milletimizin ve tüm insanlığın kurtuluşuna vesile olsun" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER