Yılın Sağlık Memuru Kelkit'ten

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine bağlı Söğütlü Beldesinde bulunan Aile Sağlığı Merkezi çalışanı Soner Dabak, yılın en iyi sağlık memuru olarak ödülünü Sağlık bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun elinden aldı.

Yılın Sağlık Memuru Kelkit'ten
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine bağlı Söğütlü Beldesinde bulunan Aile Sağlığı Merkezi çalışanı Soner Dabak, yılın en iyi sağlık memuru olarak ödülünü Sağlık bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun elinden aldı.

“Bir Kahve İçmeye Bekleriz" , "Sağlığa Adım At" gibi değişik projelerle dikkatleri üzerine çeken Söğütlü Aile Sağlığı Merkezi (ASM) Kelkit’te aile hekimliği alanında ilklere imza atmış, geçen yıl Kaymakamlıktan aldığı teşekkür belgesinin ardından, geçen hafta yapılan madde bağımlılığı panelinde ki başarılı performanslarıyla dikkat çekmiş ve bu başarısını da yılın Sağlık Memuru olarak seçilen Soner Dabak’la tescillemiş oldu.

Kelkit'in ilk, Gümüşhane'nin ikinci B sınıfı Aile Sağlığı Merkezi unvanını elinde bulunduran ekibin üyesi olan ve yaklaşık 8 yıldır Söğütlü ASM’de sağlık memuru olarak görev yapan Soner Dabak’a "Ebeler ve Hemşireler Haftası” etkinliklerinde Sağlık Bakanı tarafından ödül verilmesi ASM çalışanları tarafından da sevinçle karşılandı.

Gümüşhane'nin ilk ve tek, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin de 3. Büyük Aile Sağlığı Merkezi'ni Söğütlü Beldesine kazandırmayı amaçlayan ASM çalışanlarından Aile Hekimi Dr. Ahmet Bahadır Uçar, “Bu ödül açıkçası bize çok iyi geldi. Çalışma azmimizi daha da perçinleyeceğine eminim. Sağlık Memurumuzu canı gönülden tebrik ediyorum. Öncelikle bizi her konuda destekleyen Halk Sağlığı Müdürlüğümüze çok şey borçluyuz. Ek olarak bu başarıyı Kelkit Toplum Sağlığı Merkezimiz de canla, başla kanser taraması yapan, okullarda tarama yapan,  birinci basamakta, aile hekimliklerinde halkımızı var gücüyle bilgilendirmeye çalışan, halkın zor günün de yanında olan, diğer onlarca ebe, hemşire, doktor, sağlık personeline de borçluyuz. Kelkit'te sağlık alanında istekli ve azimli bir ekip mevcut emek veren herkese teşekkür ederiz.” dedi.

Söğütlü Beldesinde ki halkın da kendilerine büyük destek olduğunu belirten Uçar, halkla-sağlık Personelinin kurdukları etkili iletişimle sağlıkla ilgili konuların halk tarafından daha iyi anlaşıldığını belirtti.

Bu yıl 50. yılını kutlayacak olan merkezde 50. yıl etkinlikleri kapsamında tadilat sonrası yenilenen büyük bir açılış ve 50. yıla özel etkinliler yapılması planlanıyor.

Haberin Kaynağı: Sinan Demir - www.haberkelkit.com

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2015, 13:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER