Yöremizde Sanat Var projesi devam ediyor

Gümüşhane Gençlik Merkezi tarafından SODES kapsamında yürütülen ‘Yöremizde Sanat Var’ projesi kapsamında şehrin en ücra köşeleri tiyatro ile buluşturulmaya devam ediyor.

Yöremizde Sanat Var projesi devam ediyor
Gümüşhane Gençlik Merkezi tarafından SODES kapsamında yürütülen ‘Yöremizde Sanat Var’ projesi kapsamında şehrin en ücra köşeleri tiyatro ile buluşturulmaya devam ediyor.  

Tiyatro ile hiç tanışmamış bireylere tiyatroyu tanıştıracak proje kapsamında daha önce birçok eseri sahneye koyan Gümüşhane Gençlik Merkezi Tiyatro Ekibi, yönetmen Mesut Budak yönetiminde genç tiyatro oyuncuları ile farkındalık oluşturmaya devam ediyor. Ekip son olarak Kelkit 75. Yıl İMKB okulunda gösteri düzenledi.

“AMACIMIZA ULAŞTIK”

Gümüşhane Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarak birçok alanda faaliyet göstermeye devam ettiklerini söyleyen Proje koordinatörü Onur Yayla, gazetemize yaptığı açıklamada, “Faaliyetlerimizden bir tanesi de ‘Yöremizde Sanat Var’ projesidir. 12 ay süresi olan projemizin son zamanlarına yaklaşıyoruz. Proje başlangıcında hedefimiz Gümüşhane’nin en ücra köşelerinde tiyatro ile hiç tanışmamış gençlerimize ulaşmak, onları tiyatro ile tanıştırmak ve ufuklarını açmalarında yardımcı olmaktı” ifadelerine yer verdi.

Projeye Köse ilçesinin Salyazı köyünde başladıklarını hatırlatan Yayla,  “Şiran, Torul ilçelerimiz ve köylerinde aynı zamanda il merkezimizde devam ettik. Bu hafta da Kelkit ilçemizde 75. Yıl İMKB okulundayız. Projenin amacına ulaştığını oyunlar esnasında çocukların gözlerinde heyecandan ve oyun sonunda öğretmenlerin ve öğrencilerin alkışlarından anlıyoruz” şeklinde konuştu.

“ÇOK İŞİMİZ VAR”

‘Yöremizde Sanat Var’ projesinin sanat yönetmenliğini yapan Mesut Budak ise, “Gümüşhane Valiliği, Gümüşhane Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve SODES kapsamında yürütülen ‘Yöremizde Sanat Var’ projesi ile Gümüşhane’nin birçok yerinde, birçok çocuğumuza sanat aşılamaya çalışıyoruz. Çocuklarımıza tiyatro sanatı ile tanıştırıp onları mutlu etmeye çalışıyoruz. Bunu da başardığımızı düşünüyorum. Projenin tam olarak amacına ulaştığını düşünmüyorum çünkü daha gitmediğimiz birçok yer var. Ulaşmamız gereken birçok çocuk var. Onlarda ulaşmak istiyoruz. Yapacak çok işimiz var” açıklamasında bulundu.
 
‘Yöremizde Sanat Var’ projesinin öğrenciler üzerinde etkisi olduğunu söyleyen Kelkit 75. Yıl İMKB okulu fen bilgisi öğretmeni Methap Ülker ise şunları söyledi: “Bizim öğrencilerimiz genelde kırsal bölgede yetiştiği için, sadece okul müsamereleri görebileceği tiyatro sanatını, ‘Yöremizde Sanat Var’ projesi ile görmüş ve tanımış oldular. Öğrencilerimiz için harika bir deneyim olduğunu düşünüyorum. Çocuklarımızın ufkunu genişlettiğini düşünüyorum. Bu projede emeği geçen Gümüşhane Valiliğine, Gümüşhane Gençlik Spor İl Müdürlüğüne ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum.”

Sinan Uçar

Haberin Kaynağı: Olay Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER