Yurt Kantinleri Yabancılara Peşkeş mi Çekiliyor?

Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği (GİKDER) Genel Başkanı Selim Nas, Gümüşhane’de ki Kredi Yurtlar Kurumuna ait kantinlerin geçtiğimiz haftalarda yapılan ihalelerinin kamuoyunda büyük tartışmalara neden olduğunu söyledi.

Yurt Kantinleri Yabancılara Peşkeş mi Çekiliyor?
Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği (GİKDER) Genel Başkanı Selim Nas, Gümüşhane’de ki Kredi Yurtlar Kurumuna ait kantinlerin geçtiğimiz haftalarda yapılan ihalelerinin kamuoyunda büyük tartışmalara neden olduğunu söyledi.

Yaptığı açıklamada kamuoyunun vicdanında derin yaraların açılmasına neden olan bu ihalelerin şeffaflıktan uzak bir şekilde yapıldığının görüntüsünün verilmesinin başlı başına bir skandal olduğunu öne süren Nas, “Bu şehirde binlerce genç işsiz gezerken, bu şehirde binlerce esnaf bulunurken dışardan gelen kişi yada kişilere en büyük yurdun ihalesinin verilmesi, daha farklı ifadeyle peşkeş çekilmesi bu memlekete ve bu memleketin insanına yapılmış en büyük ihanettir. Bu ihanete imza atanları halkımızın vicdanına havale ediyoruz. ” dedi.

Kamuoyuna ve özellikle siyasi iradeye “Gümüşhaneli bir girişimci yakın çevremizdeki bir şehre gidip bir ilkokulun kantinini dahi alabilir mi?” sorusunu yönelten Nas, “Tabiî ki alamaz. Bir Gümüşhaneli Trabzon’da bir ilkokulun kantinini dahi alamazken nasıl oluyor da yurt kantinleri yabancı kişilere adeta ulufe dağıtılır gibi verilebiliyor. Siyaset kurumundan acil olarak bunun cevabını bekliyoruz. Kamuoyu olarak bu işin sonuna kadar takipçisi olacağımızı özellikle belirtmek istiyoruz. Ayrıca bu açıklamamızdan yola çıkarak kimse bizi mikro milliyetçilikle suçlama gafletine düşmesin bu şehirde yaşayan bir birey olarak bu şehrin haklarını savunmak bizim başlıca hakkımız ve sorumluluğumuzdur. Bu şehrin kaynaklarını, imkanlarını birilerine peşkeş çekenleri de önce halka sonrada hakka havale ediyoruz. Kredi Yurtlar Kurumunun kantinlerinin göz göre göre yabancılara peşkeş çekilmesini sindirmemiz mümkün değildir. Kantinleri yabancılara peşkeş çeken ve onlara referans olan siyasetçileri derhal istifaya davet ediyoruz. Yabancılara referans olup ihaleleri peşkeş çeken siyasetçiler merak ediyoruz hangi yüzle bu şehrin cadde ve sokaklarında dolaşacaklardır. Yabancılara referans olup bu kişilere ihale almalarına destek olan siyasetçileri bu millet yakında çok tanıyacaktır. Bu şehrin haklarını savunamayanların savunmakta aciz kalan siyasetçilerin oturdukları koltuklar onlar için bu saatten sonra halk nezdinde hiçbir meşruiyeti yoktur. Bu siyasetçiler maalesef tarihe başarısız olarak geçecektir bu başarısızlığın karşısında yapacakları tek şey gidip son samuray filmini izlemeleridir.” diye konuştu.

Öte yandan KYK Trabzon Bölge Müdürlüğü uhdesinde yapılan ihalede dosyaların ilgili firmalardan alındıktan sonra Genel Müdürlüğe gönderildiği ve tercih usülüyle ihalelerin gerçekleştirildiği öğrenildi.
Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2014, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER