‘Ben yarın statta olacağım, bütün hemşerilerimizi bekliyorum’

TFF 1.lig yolunda son engeli kalan temsilcimiz Gümüşhanespor’un cezalı olduğu dönem de dahil olmak üzere, lig boyunca iç sahadaki tüm maçlarını izleyen, taraftaların fenomeni olan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Erzurumspor maçı öncesinde tüm taraftarları Vodafone Arena’ya davet etti.

‘Ben yarın statta olacağım, bütün hemşerilerimizi bekliyorum’

TFF 1.lig yolunda son engeli kalan temsilcimiz Gümüşhanespor’un cezalı olduğu dönem de dahil olmak üzere, lig boyunca iç sahadaki tüm maçlarını izleyen, taraftaların fenomeni olan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Erzurumspor maçı öncesinde tüm taraftarları Vodafone Arena’ya davet etti.

Hayatında Gümüşhanespor kadar kendisini heyecanlandıran başka bir takım olmadığını, Gümüşhanespor’un bütün maçlarını statta bizzat izlediğini kaydeden Vali Memiş, Gümüşhanespor’un özellikle Ankaragücü maçından sonra haksızlığa uğradığını savundu.

“Bu takıma ben baştan beri güveniyorum”

Vali Memiş, “Şehir olarak kulüp olarak, yönetim olarak bir haksızlığa uğradık. Bunun mücadelesini de verdik. Aslında sahada kazandık, masada kaybettik. Yani playoffa kalmadan şampiyon olacak bir takımdık. Bu takıma ben baştan beri güveniyorum. Tarık hocayla geldik bir yere kadar. Sonra hoca değişti. Şimdi Mehmet hoca ile gidiyoruz. Bu gençlere inanıyorum ve güveniyorum. Gümüşhanespor’un çok iyi bir takım olduğunu düşünüyorum” dedi.

“Menemen maçı benim hayatımda hiç unutamayacağım bir maçtı”

BB Erzurumspor ile oynanacak final maçından çok ümitli olduğunu dile getiren Vali Memiş, “Sahada her an her şey olabiliyor. Yani 2-0 öndeyiz, 5 dakikada 2 gol yiyoruz. Menemen maçı benim hayatımda hiç unutamayacağım bir maçtı. Böyle bir heyecan yaşamadım. İlk maç 2-1. Bizim sahamızda ilk yarı 0-0, ikinci yarının ortalarında üst üste 5 dakikada 2-0 oldu, elendik dedik. Ama sonra 2-1, 2-2, uzatmalara 3-2, son saniyede 3-3 buna yürek dayanmaz. Statta nasıl izleyeceğim bilmiyorum açıkçası. Onun için dua ediyoruz. Bu şehrin buna ihtiyacı var” diye konuştu.

“Herkesin bu kulüpte emeği var”

Kırmızı beyazlı takımın geçen sezon da finale kadar yükseldiğini hatırlatan Vali Memiş, “Aslında kendi ölçeğimizin üstünde bir başarı. Bize bu heyecanı yaşatan kulüp başkanımıza, milletvekilimiz Hacı Osman Akgül beye teşekkür ediyorum. Milletvekilimiz, milletvekilliği öncesinde ve şu anda da o kulübün tesisleşmesine katkı sağladı.  Neredeyse süper lig takımlarının ki kadar güzel tesislerimiz var. Belediye Başkanımız Ercan Çimen beye önceden kulüp başkanlığı yapmış, daha önceki kulüp başkanlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Herkesin bu kulüpte emeği var. Bütün esnafın, öğrencilerin, yönetimdeki herkesin, şehrin emeği var. Bizim de hasbelkader işte 1 yıllık görev süremiz boyunca her türlü maddi manevi desteğimiz oldu, devam ediyor, devam da edecek” ifadelerini kullandı.

“Ben yarın statta olacağım, bütün hemşerilerimizi, Gümüşhane’yi bekliyorum”

Artık sadece bir 90 dakikanın kaldığını vurgulayan Vali Memiş şöyle konuştu: “90 dakikada her şey olabilir. Ama ben çok ümitliyim. Tribünlerin dolacağını tahmin ediyorum. İstanbul’dan, Ankara’dan Kocaeli’nden beni arayan çok hemşerimiz var. Önceki gün itibari ile 10 bin bilet satılmış. Çok iyi bir rakam. İnşallah iyi bir müsabaka olur. Ben yarın statta olacağım. Bütün hemşerilerimizi, Gümüşhane’yi bekliyorum. 90 dakika nasıl bitecek ben şimdiden onun heyecanı içerisindeyim. Umarım her şey umduğumuz gibi olur. Olmasa da canımız sağolsun. Buraya kadar gelmek çok önemli ama biz şampiyon olacağız diye ümit ediyorum. Böyle bir inanç var içimde. Şehrin buna ihtiyacı var, tanıtıma ihtiyacı var. Biz inanıyoruz bu takıma. Bu futbolculara ben inanıyor ve güveniyorum.  Biraz sakin olmamız lazım. Sakin olup, kontrolü ve bilinçli oynamamız lazım. Bu takım öyle bir takım aslında. Ayağı topu oynayan, çok pas yapan, teknik olarak da çok iyi bir ekibimiz var. Yıldız futbolcularımız var. Maçın kaderini değiştirebilecek futbolcularımız var. Tüm maçlarda örneklerini yaşadık. Her şey bitti dediğimiz anda sahneye çıkabilen oyuncular var.”

“Menemen Belediyespor maçında mucize yaşadık”

Geçtiğimiz hafta iç sahada oynanan Menemen Belediyespor maçının kendisini çok etkilediğini ifade Vali Memiş, o maçta yaşadıklarını şu ifadelerle anlattı: “3-2 öne geçti Menemen. Uzatmaların 5. makikası. Maçın bitimine 30 saniye var. Kaleci Hasan ligin en iyi kalecisi. Çok beğeniyorum. Hayatının hatasını yaptı. Olabilir. Yıkıldık. Bakamıyoruz sahaya. O sırada bir genç adam sahneye çıktı. Ben hiç unutmuyorum. Alperen diye bir çocuk. Topu aldı. Hadi dedi, motive etti takımı. Topu orta sahaya götürdü. Biz orta saha vuruşunu yaptık. Bir korner ve gol. Bu bir mucize. Ama Alperen o topu oraya getirmeseydi. Eğer yenilgiyi kabul etseydi. 30 saniye, 1 dakika bile değildi. Dolayısıyla bu takımda bu ruh var. Biz inşallah çok daha rahat bir oyunla, çok daha rahat sporla kazanacağız.”

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2017, 21:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER