‘Biz sahada oynuyoruz’

Farklı kazanılan Aydınspor galibiyetiyle moralleri tavan yapan Gümüşhanespor, Cuma günü oynayacağı Kırklarelispor maçı hazırlıklarını dün yaptığı antrenmanla sürdürdü.

‘Biz sahada oynuyoruz’

Farklı kazanılan Aydınspor galibiyetiyle moralleri tavan yapan Gümüşhanespor, Cuma günü oynayacağı Kırklarelispor maçı hazırlıklarını dün yaptığı antrenmanla sürdürdü.

Tekke köyünde bulunan tesislerde Teknik Direktör Tarık Daşgün yönetiminde ki antrenmanda takım tam kadro olarak yerini aldı. Futbolcular ve teknik heyetin oldukça neşeli olduğu gözlenen antrenman, yaklaşık 2 saat sürdü.

Takımdaki son durumu ve izlenecek yol haritasını Gümüşkoza’ya değerlendiren Teknik Direktör Tarık Daşgün, “Takım şu an çok moralli ve inanmış. Zaten sezon başından beri inanmıştı çocuklar. Ligin içindeki düşüşler olur. Hatay maçında iyi top oynamadık, bunu kabul ederim. Tuzla maçında ise mağlup olmamıza rağmen ivmemiz yukarıya doğru göründü. Orada zeminin kötü olması bizim oyunumuzu olumsuz yönde etkiledi. 10 Kişi kalmış takıma karşı yaptığımız yoğun baskıya rağmen, bulduğumuz pozisyonları değerlendiremeyip karşılaşmadan mağlup ayrılmamız çocukları kamçıladı. Orada zaten onu hisseden oyuncular, aşağıya düşüşümüze neden olan eksilerimizi artıya çevirerek Aydın maçını kazanmamızda büyük bir rol oldu. İyi oyun-kötü oyundan çok maçı kazanmanın bizim için çok önemli olduğunu biliyorduk. Bu bilinçle sahaya çıkıp mücadele ettikleri için ben buradan çocukları tekrardan tebrik ediyor ve alınlarından öpüyorum” dedi.

“Kaldı dokuz final maçı”

Aydınspor karşılaşması öncesi Gümüşkoza’ya yaptığı açıklamaya atıfta bulunan Daşgün, “O gün yaptığımız konuşmada on maçlık bir final ligine çıkacağımızı söylemiş, Aydınspor karşılaşmasının da bunların ilki olduğunu kaydetmiştik. Her maçta sonuna kadar savaşıp mücadele edeceğimizi n sözünü vererek Aydın’dan başlayalım demiştik.  Sonuçta güzel bir oyun ve Farklı bir skorla galip geldik, önemli bir engeli aştık. Kaldı dokuz final maçı. Bundan sonra her maçımız bir final maçı ve birbirinde zorlu olacak. Ancak biz her türlü zorluğu yenecek güçte ve birlikteliğe sahip bir ekibiz” ifadelerini kullandı.

“Sakat futbolcuların dönüşü sevindirdi”

Sakat futbolcuların takıma dönmelerinin kendilerine güç kattığını ifade eden Daşgün, “Her zaman söylüyorum, biz mütevazı bir takımız. Bunun yanında oluşan sakatlıklar ve diğer problemler bizleri elindeki imkânlardan da faydalanamaz konuma getirdi. Şimdi ise her şey yolunda ve kardeşlerimiz yüreğini ortaya koyup mücadele ediyorlar. Aydınspor galibiyeti bizi lig sonuna kadar götürecek, kupayı kaldıracak moral ve motivasyonu da verdi” diye konuştu.

Uzun süren sakatlığının ardından Zahit’in sahalara dönmesini yorumlayan Daşgün, “Zahit’i çok bekledik ama dönüşü de çok iyi oldu. Kalan bu dokuz haftada bize çok büyük katkı yapacağına inanıyorum. Aynı zamanda Taşkın’ın sakatlığının düzelmesi ve Ali Sakal’ın çok daha yüksek konsantrasyonla takıma dönmesi, performansında düşüş olan oyuncularında ivmelerini yukarı doğru çevirmesi hepsi bizim lehimize olan bir durum” şeklinde konuştu.

“Onurlu bir mücadele veriyoruz”

İlk yarıya göre ikinci yarıda oyuncularında performans düşüklüğünü öngördüklerini ancak saha dışı oyunları hesaba katmadıklarına dikkat çeken Daşgün, “Kupa maçları nedeniyle üst üste maçlar oynadık. Bu yoğun maç trafiği sonrası elimizdeki dar kadro nedeniyle performans düşüklüğünü bekliyorduk.  Bizim öngörmediğimiz durum ise masa başında yaşandı. Başarılı sonuçlar aldıkça, saha dışında, masa başında oynanan kirli oyunlara muhatap bırakıldık. Ancak biz bu tür çirkin işlerle ilgilenmiyoruz. Birbirimize sarılmış, saha içerisinde şerefli ve onurlu bir mücadele veriyoruz. Kurban olduğum Allah her şeyi görüyor. Sezon sonu ne olursa olsun rabbim hakkımızda hayırlı olanı nasip edecektir” dedi.


Şahin Öztürk

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER