Gümüş cezayı kesecek

Spor Toto 2.lig Kırmızı Grupta şampiyonluk mücadelesi veren temsilcimiz Gümüşhanespor ligin 24. haftasında sahasında Hatayspor’u konuk edecek.

Gümüş cezayı kesecek

Spor Toto 2.lig Kırmızı Grupta şampiyonluk mücadelesi veren temsilcimiz Gümüşhanespor ligin 24. haftasında sahasında Hatayspor’u konuk edecek.

Temsilcimizin teknik direktörü Tarık Daşgün, gazetemize yaptığı açıklamada, geçen hafta deplasmanda karşılaştıkları Kayseri Erciyesspor önünde alınan 7-0’lık galibiyetin takıma çok iyi geldiğini vurgulayarak, “Kayseri Erciyesspor’un ligden düşmesi kesinleşti diyebiliriz. Genç oyuncuları ile oynuyorlar. Genç oyuncuların direnci ve motivasyonu da farklı oluyor. Bize karşıda iyi mücadele ettiler ve yüksek tempoda oynadılar. Kadro yapıları belli olduğu için bize karşı belli bir noktaya kadar dayanabildiler. Bu da skora etki yaptı ve sahadan farklı bir galibiyet ile ayrıldık” ifadelerini kullandı.

“Deplasmandan Galibiyet İle Dönmek Sevindirici”

Daşgün, “Önemli olan tabi ki maçı kazanmaktı, bizde bunu başardık. İleriki maçları için oyuncularımız tempo, taktik ve oyun anlayışları için provalarını da uygulamış oldu. Olumlu olduğunu düşünüyorum. Sonuç olarak deplasman galibiyeti ile döndük” diye konuştu.  

Her Galibiyet Sonraki Maçın Önemini Artırıyor

Hafta sonu karşılaşacakları Hatayspor maçı için çalışmaların sürdüğünü belirten tecrübeli antrenör, “Salı gününden itibaren hazırlıklarımız başladı. Sezon başında beri her maça galibiyet için çıktık. Hatay maçına da aynı parola ile çıkacağız. Hatayspor’un analizlerini yaptık. Onların oyun şeklini iyi çözümleyip eksik yönlerini belirmeye çalıştık. Çalışmalarımız iyi geçiyor. Bu maçın ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Her kazandığımız maçtan sonraki maç daha önemli hale geliyor” değerlendirmesinde bulundu.  

Sezon başı Gümüşhanespor’u bir üst lige çıkarmak için geldiklerini söyleyen Daşgün, kazandıkları maçlar ile sezon başı hedeflerine bir adım daha yaklaştıklarını sözlerine ekledi.

Daşgün daha sonra şunları kaydetti: “Cezamızdan dolayı seyircilerimiz tribünlerde olamayacak. Sahanın kenarından, ekran başından bizleri destekleyeceklerini biliyoruz. Ben antrenörlük hayatımda kendimi hep oyuncuların yerine koydum, onlar gibi düşünmeye çalışıyorum. Dağlarda, caddelerde, tribün kenarlarında bize inanan insanları ve bizleri tezahüratlar yaptıklarını görmek eminim ki oyuncu grubunu ekstra motive edecek. Biz teknik kadro olarak motive olmuş durumdayız. Onların gücünü de arkamızda hissediyoruz. İnşallah bu zorlu engeli aşıp bir adım daha hedefimize yaklaşacağız.”

Hatayspor Analizi

Kırmızı Grubun güçlü ekiplerinden biri olan Hatayspor 23 haftalık lig periyodunda 11 galibiyet, 6 mağlubiyet, 6 beraberlikle 39 puan topladı ve grubun 4. sırasında yer alıyor. Rakip kalelere  30 gol atan Akdeniz temsilcisi, kalesinde 19 gol gördü ve süre aldığı 22 maçta 11 gol atan Mithat Yaşar takımının gol yükünü taşıyor. Hatayspor oynadığı son beş maçta 3 galibiyet 1 mağlubiyet ve 1 kez de berabere kaldı.

Karşıyaka maçı öncesinde teknik direktör değişikliğine giden Hatayspor, Fatih Kavlak ile yolları ayırdı ve teknik direktör koltuğuna İlhan Palut’u oturttu. İlhan Palut yönetiminde Karşıyaka maçına çıkan Akdeniz temsilcisi sahadan 3-0 galip ayrıldı ve kendi evinde karşılaştığı İnegölspor’u tek golle geçmeyi başardı. Hatayspor İlhan Palut yönetiminde üçüncü maçına Gümüşhanespor önünde çıkacak.

Sinan Uçar

Haberin Kaynağı: Olay Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER