Gümüşhanespor: VAR alt liglere de gelsin

TFF 3.lig, 1.grupta mücadele eden ve bugün deplasmanda Karabük İdman Yurdu’na 1-0 mağlup olan temsilcimiz Gümüşhane Sportif Faaliyetler A.Ş, mağlup olmalarına sebep olan penaltının yanlış karar olduğunu görüntüleriyle açıkladı.

Gümüşhanespor: VAR alt liglere de gelsin

Kulübün sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada bugün oynanan Karabük İdman Yurdu maçında yaşanan ve maçın sonucunu doğrudan etkileyen hakem kararları hakkında bilgilendirme yaptı.

İlgili pozisyonun videosunun da yayınlandığı açıklamada “Maçın 61. dakikasında, rakip takım lehine verilen penaltı kararı, maçın gidişatını ve sonucunu önemli ölçüde etkilemiştir. Yapılan incelemeler ve görüntüler, bu kararın yanlış olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Oyunun ruhuna ve adil rekabet ilkesine aykırı bu tür kararlar, futbolun güzelliğini ve adaletini zedelemektedir” denildi.

“VAR sistemi alt liglere de gelsin” 

Kulüp olarak futbolun adil bir şekilde oynanmasını ve hakem hatalarının en aza indirilmesini destekleri kaydedilen açıklamada, “Bu bağlamda, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) ve ilgili hakem komitelerinden, maçlarda alınan kararların daha şeffaf ve adil olmasını sağlayacak önlemler alınmasını talep ediyoruz. Ayrıca, hakem hatalarının takımlarımızın emeklerini ve futbolun güzelliğini gölgelememesi adına, teknolojik yardımcı hakem sistemlerinin (VAR gibi) alt liglerde de etkin kullanımının öneminin altını çizmek istiyoruz. Gümüşhanespor Kulübü olarak, futbolun adil ve şeffaf bir ortamda oynanmasını sağlamak adına gereken her türlü adımı atmaya hazır olduğumuzu belirtmek isteriz. Futbolun, sahadaki mücadele ile konuşulduğu, hakem hatalarının değil, takımların performansının ön planda olduğu bir ortamın oluşması en büyük temennimizdir” ifadeleri kullanıldı.

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2024, 22:42
YORUM EKLE
YORUMLAR
Selahattin ALP ALTAY
Selahattin ALP ALTAY - 3 ay Önce

BİZ KENDİ VAR'ımız OLALIM, ARTIK İŞ BAŞA DÜŞTÜ CANIM GÜMÜŞHANEM,

Alt liglere VAR gelse ne olur ki. Bu kadar aleni pozisyonlarda görevini yapmayanlar VAR geldiğinde ne yapar ?..Bunu geçen yıl bize yapılan sayısız kıyımlara bakarak yazabiliriz. Çünkü VAR’ın ne yaptığını hep beraber izliyoruz değil mi ?.VAR’dan önce onu kullanacak kişilikli dürüst insanlara ihtiyaç var, her konuda olduğu gibi. Maddi gücü ve lobisi olan bütün kulüpler VAR’ı dar ediyor. İnanın tarafsız gözle bakarak yazıyorum, son maçtaki penaltıyı anlayan var mı ?. En az bir puan hakkımızdı. Kendi gruplarımız kurallar içinde ciddi tepki göstermelidir. Yarın daha kötüsünü yapacaklar. Geçmişi unutmayalım. Canım Gümüşhanem lobisiz bir kulüp. Daha dün parasal olarak yaşadığı yıkımlara engel olamamışken böyle hakemlere nasıl engel olacak. 3. Lige hangi soygunlarla hangi Bizans oyunlarıyla düştüğümüzü burada anlatmaya gerek yok. Kendi yerel basınımız özellikle Köprülü kardeşimiz bu konulara fazlasıyla değindi korkusuzca yazdı ve mücadele etti sağ olsun. Mazisine baktığımızda bu takım liglerde olmayı ve fırtına gibi esmeyi fazlasıyla hak ediyor. Gümüşhanespor amatör kümeye düşmemeli, biz bunu kaldıramayız Allah’ım korusun. Dolayısıyla buradan taraftara yani kendimize sesleniyorum. ARKADAŞLAR Allah’tan başka kimsemiz yok iş başa düştü artık, bütün stadı dağları taşları doldurarak o enerjiyle tırmanışa geçeceğimize inanıyorum. Geçen yılki ilginin yarısını bile göremiyor GÜMÜŞ..
Sadece iki saatinizi ayıracaksınız. Büyük bir manevi desteğe ihtiyacı var takımın. Ruhen yalnızlar, bunu hissettirmemiz gerek. En iyi takımdan hiçbir farkımız yok yeter ki birlik olalım. Dünyanın en büyük kulüpleri ülkemize gelip ezilip yıkılıp gitmediler mi. Büyük taraftarı Gümüş’e tam sahip çıkmaya çağırıyorum. Her şey yoluna girecek ve Gümüş eski şöhretli günlerine dönecektir. Her zaman olduğu gibi bu konuda da kıymetli ve de GÜMÜŞ medyamıza ihtiyacımız var. Aynı çağrıyı başkan da yaptı. Lütfen bizi ateşleyin artık. De haydi Allah yardımcımız olsun..

SIRADAKİ HABER