Levent hoca isyan etti

Karşıyaka maçından sonra geçen hafta alınan Bugsaş beraberliği ve kupa maçında alınan sonucun ardından ‘Takımda düşüş mü söz konusu?’ gibi bir değerlendirme yapılmasının son derece yanlış olduğunu belirten Gümüşhanespor teknik direktörü Levent Eriş, Bugsaş deplasmanında alınan 1 puanın hiçte fena bir skor olmadığını söyledi.

Levent hoca isyan etti

Karşıyaka maçından sonra geçen hafta alınan Bugsaş beraberliği ve kupa maçında alınan sonucun ardından ‘Takımda düşüş mü söz konusu?’ gibi bir değerlendirme yapılmasının son derece yanlış olduğunu belirten Gümüşhanespor teknik direktörü Levent Eriş, Bugsaş deplasmanında alınan 1 puanın hiçte fena bir skor olmadığını söyledi.

Bugsaş takımının yaklaşık 20 Milyonluk bir takım olduğuna dikkat çeken Eriş, “Aksine Bugsaş beraberliği bizim için son derece iyi bir beraberlikti. Bugsaş takımı bu ligin en pahalı takımlarından bir tanesi. En kaliteli oyuncularından oluşan bir takım. Bizim şu anda sıralamada nerede olduğumuzun farkında olsunlar” dedi.

“Biz Şampiyon Olmaya Geldik”

Kendisinin hayatı boyunca gerçekçi söylemler ile hareket ettiğine vurgu yapan Eriş, “İnsanlar ne düşünürse düşünebilirler. Bu konuda özgürdür. Ben daha önce burada çalışan antrenörlere benzemem. Benim geçmişim kimseye hayal satmakla geçmedi. Biz şampiyon olmaya geldik. Bu kadar basit. Bunun ötesinde, tabi ki inişler çıkışlar olacaktır. Tabiiki düşüşler olacaktır. Bir takım 25-30 hafta iyi oynayamaz. Bir takım 20 hafta arka arkaya mükemmel oynamaz. Sekiz dokuz haftada bir takımların iniş ve çıkışları olabilir bu gayet doğaldır. Futbol literatürüne göre sekiz dokuz hafta mükemmel oynayan bir takımın ara sıra iniş çıkışlar yaşaması da son derece doğaldır. Eğer bunu biz içimizde yaşayıp sonrasında tolere edemeyeceksek bizim şampiyonluğa gitmek gibi bir düşüncemiz olamaz” diye konuştu.

“Kimsenin Bizim Moralimizi Bozmaya Hakkı Yok”

Yaşanan anlaşmazlık sonrası Gümüşhanespor ile yolları ayrılan masör üzerinden teknik heyet, futbolcular ve yönetimin yıpratıldığına işaret eden tecrübeli hoca, “Kupa maçında yine masör ismi anılıyor. Bu doğru bir şey değil. Kimsenin bizim moralimizi bozmaya hakkı yok. Yeter sıkıldım artık. Benimde bir sabrım var. Eğer bir masör bu kulübe yön verecekse, o zaman benim burada durmamın bir anlamı yok. Ben buraya şampiyon olmaya geldim. Biz takımımızın gidişatından memnunuz” şeklinde konuştu.

“Kalitesi Daha Yüksek Bir Takımız”

Şampiyon olmak için bir iradenin, bir birlikteliğin olması gerektiğini dile getiren Eriş, “Ben inanmışlığın yanındayım. Ben inanan bir oyuncu grubuyla birlikteyim. Bu takım geçen seneki takım değiliz. Bunu herkes farkına varsın. Biz kimsenin başarısını ve mücadelesini göremezlikten gelemeyiz. Geçen seneki çocuklarında bizim içimizde olduklarını bilmiyor muyuz? O çocuklarımızda bizim için olağan üstü mücadele verdiler. Geçen seneki antrenörde burada aslanlar gibi mücadele verdi. Yönetim kurulu ve başkanı da verdi. Bu düşüşü geçen seneki takım yaşamış olabilir. Olabilir o geçen sene. Biz bu sene daha farklı ve kalitesi daha yüksek bir takımız” ifadelerini kullandı.

“Bizim Kupayla Falan İşimiz Yok”

Gümüşhanespor’un tarihinin en kaliteli takımlarından birini yakaladığını kaydeden Eriş, “Oyuncularımızın birçoğunun süper lig ve PTT 1. lig tecrübesi olan bir takıma sahibiz. Yani o yüzden de küçük ayrıntılara takılacak değiliz. Küçük istasyonlarda duracak değiliz. Bunlardan biri de Ziraat Türkiye kupası. Kupada yolumuza devam etmek isteseydik ederdik. Kupa karşılaşmasında 9 tane oynamayan oyuncumu ilk 11’de oynatmışım. Bu yüzden bu sonucu hiç umursamıyorum. Asıl kadromu kupada sahaya sürmüş olsaydım bu maç 10-1 biterdi. Bizim kupayla falan işimiz yok. Ben buraya kupada şampiyon olmaya gelmedim. Ligde şampiyon olmaya geldim” dedi.

“Kulübü Bir Masör Yönetecekse Benim Burada Durmamın Bir Anlamı Yok”

Masör olayının bu kadar gündeme taşınmasından duyduğu rahatsızlığı tekrar tekrar dile getiren Eriş, “Gümüşhane halkı ve taraftar kitlesi şunu bilsin. Ben artık sıkılmaya başladım. Yani beni bu konuda daha fazla tahrik etmesinler. Bu konuda benim oyuncu grubum çok üzülüyor ve ben bu konuda çok hırpalanıyorum. Eğer bu kulübü bir masör idare edecekse, o zaman Gümüşhane’den daha fazla bir beklenti içerisinde olmak bence çok doğru bir davranış değil. Kimse kusura bakmasın. Şu anda oyuncu grubum çok üzgün ve ben niçin üzgün olduklarını da çok iyi biliyorum. Çünkü neredeyse ben bırakma aşamasına geldim. Kulübü bir masör yönetecekse benim burada durmamın bir anlamı yok. Taraftar bilecek neyin ne olduğunu. Bu takımın geçen yıl neden şampiyon olamadığını herkes biraz irdelesin ondan sonra konuşsun. Bıçak kemiğe dayandı. Oyuncularımın mücadelesini takdir edilmeyip de çalışan bir personelin ön plana çıkarılmasından rahatsızlık duymaya başladım. Bunu bilmelerini istiyorum. İster kabul eder ister etmezler. Yani ben hiçbir yere eyvallah diyecek bir adam değilim. Ben hiçbir zamanda silah zoruyla bir yerde kalmadım. Bu takımın şu anda ki bulunduğu konum muazzam. Yeni kurulan bir takım olmasına rağmen 9 maçta 20 puan. Maç başı 2 ortalaması 18 iken 20’ye gelmiş lider bir takım. Yani daha ne olacak ben anlayamadım. Dışarıdaki şampiyon adaylarıyla deplasmanda oynamışız. Şimdi yavaş yavaş içeride oynayacağımız çok ciddi bir fikstür var. Bu yüzden birileri de bazı şeyleri bilsin artık. Devam edeceklerse de etsinler kendileri bilir” şeklinde konuştu.
 

Şahin Öztürk

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2017, 15:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER