Yol yakınken tedbir alınmalı

Spor Toto 2.lig Beyaz gurupta mücadele eden temsilcimiz Gümüşhanespor’un Hatayspor’dan sonra Çankırıspor’a da kendi evinde mağlup olmasının şaşkınlığı ve üzüntüsü devam ediyor.

Yol yakınken tedbir alınmalı
Spor Toto 2.lig Beyaz gurupta mücadele eden temsilcimiz Gümüşhanespor’un Hatayspor’dan sonra Çankırıspor’a da kendi evinde mağlup olmasının şaşkınlığı ve üzüntüsü devam ediyor.

Sezonun ilk karşılaşmasında da iyi sinyaller vermeyen temsilcimizin vasat oyunu ve mağlubiyeti ilk maç olmasına bağlanmış, ardından ligin iddialı ekiplerinden Yeni Malatyaspor deplasmanından alınan beraberlik taraftarları umutlandırsa da, Çankırıspor karşısında ki oyun umutları yeniden endişeye bıraktı.

“Karamsar olmamak lazım ama tedbir şart”

Temsilcimizin ligde oynayacağı daha 31 maç daha var. Bu sebeple karamsar olmamakta yarar var. Ancak eğer gerekli tedbirler alınmazsa, bu puan kayıpları takım üzerinde olumsuz bir psikolojiye sebebiyet verebilir.

Kırmızı beyazlı temsilcimizin oynadığı karşılaşmalarda görünen en büyük eksikliklerinin başında kondisyon geliyor. Oyuncularımız, geride kalan üç karşılaşmanın da 60.dakikasından itibaren anormal derecede oyundan düşüyor ve neredeyse bütün ikili mücadeleleri kaybediyor. Günümüz futbolunda mücadelenin ne kadar önemli olduğunu düşünürsek, bu zafiyetimizin acilen giderilmesi gerekiyor. Ancak son oynanan Çankırıspor karşılaşmasındaki orta sahamızda yer alan oyuncularımızın yapı olarak bu temponun üstüne çıkması olanaksız gözüküyor. Hâlbuki geçtiğimiz sezon orta sahanın yükünü çeken ve beklide ligin en çok koşan isimleri Ali ve Gökhan hala kadromuzda. Bu iki isim en yakın çözüm olarak gözüküyor.

“Elle tutulur tek mevkiimiz defansımız”

Oynadığımız üç karşılaşmadan bir puan almamıza rağmen en derli toplu mevkiimiz defans olarak göze batıyor. Koray ve Selçuk’un uyumu, Taner’in bitmeyen enerjisi ve Fırat’ın sağlam ve basit oyunu defansı güvenilir kılıyor. Ancak orta alan ve forvet mevkiinde oynayan oyuncularımızın, hangi sistemle oynadıkları henüz anlaşılamadı. Özellikle orta sahamız evimizde oynadığımız bir karşılaşmada organize bir atak organizasyonu yapmıyorsa ve rakibin her atağında defansı kaderiyle baş başa bırakıyorsa sorunun adresi ortaya çıkıyor.

Teknik kadromuzun, bireysel becerilerle ligin gitmeyeceğini anlayıp yeni sistemler üzerinde kafa yorması gerekiyor. Oluşturulacak yeni sistemin uygulanabilir olmasının temelinde güçlü olmanın şart olduğu gerçeğinden yola çıkılarak kadro üzerinde radikal kararlar alınarak işe başlanabilir.

Öte yandan Hatayspor’dan sonra Çankırıspor’a da mağlup olarak kendi evindeki ikinci maçtan da puan alma başarısı gösteremeyen Kırmızı-Beyazlılar’da moraller iyice bozulurken, teknik direktör Metin İlhan, beraberliğe bile üzülecekleri maçtan yenilgiyle ayrılmalarının kendilerini çok üzdüğünü söyledi. “4-5 pozisyona girip atamazsan kazanamazsın” diyen teknik patron metin İlhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

TARAFTARA SİTEM

“Karşılaşma boyunca gole çok yaklaştık ancak son vuruşlarda başarılı olamadık. Ancak rakibimiz yakaladığı fırsatı iyi değerlendirdi ve maçtan galip ayrılmasını bildi. Mutlak galibiyetle ayrılmayı umduğumuz maçtan yenilgiyle ayrılmak da bizi üzdü. Artık bu maçı unutup bundan sonraki maçlarımıza konsantre olacağız.”   İlhan bazı taraftarlara da sitemde bulunarak, “Çok sabırsızlar. Onların bu sabırsızlığı da takımı olumsuz etkiliyor. Taraftarlarımızdan tek isteğimiz bize inanıp güvenmeleri. Ligin yeni bir ekibiyiz. İlerleyen haftalarda arzu edilen sonuçlara imza atacağız” dedi.

Haberin Kaynağı: Sezai Köprülü

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2013, 12:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER