Ara Köyü Derneğinde Selçuk Balta dönemi

İstanbul Ümraniye’de faaliyet gösteren Gümüşhane Şiran Ara Köyü Derneği olağan genel kurulu yapıldı. Kongrede kurucu başkan Selçuk Balta başkanlığa seçildi.

Ara Köyü Derneğinde Selçuk Balta dönemi

Dernek merkezinde gerçekleşen ve mevcut başkan Özcan Balta’nın aday olmadığı kongre Selçuk Balta’nın adaylığındaki tek liste ile gerçekleşti.

1998’de kurulan Ara Köyü Derneği’nin kurucu başkanlığını yapan uzun bir aradan sonra köylülerinin isteğiyle yeniden başkanlık görevini üstlenen Selçuk Balta, “Gümüşhane, Şiran, Ara Köyü benim için bir sevdadır. 25 yaşında iken kurucu başkanlığını yaptığım derneğimizin bugün de başkanlık görevi bize verildi. Yapmak istediğimiz projeler var. STK’larda edindiğimiz tecrübeleri yeniden köy derneğime aktarıp, daha çok ses getiren bir Ara Köyü derneği yapmak istiyoruz. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla bunu en iyi şekilde yapacağız. Genel kurulumuz köyümüze, ilçemize, ilimize hayırlı olsun. Destek veren tüm köylülerime, görevi devreden Özcan Balta başkanıma ve yönetim kuruluna yaptığı hizmetler için teşekkür ederim” dedi.

Selçuk Balta başkanlığındaki Gümüşhane Şiran Ara köyü Derneği yönetimi şu imlerden oluştu: “Fatih Balta, Özcan Balta, Erol Yılmaz, İsmail Balta, Hüseyin Kaya, Volkan Kara, Gökçe Kaya, Cengiz Balta, Akif Baltaş, Mehmet Balta, Mete Kaya, Okay Balta, Sinan Balta, Lütfullah Balta, Şevki Baltaş, Cumhur Kaya, Murat Yaman, Erkan Balta, Behrem Balta, Şemsettin Balta, Yusuf Balta”

Selçuk Balta kimdir?

1973 yılında Gümüşhane Şiran Ara köyünde doğdu. 1978’de İstanbul’a geldi. 1989 yılında Selçuk Gıda isimli kendi firmasını kurdu. 1994 yılında inşaat sektörüne geçiş yaptı. STK ve Siyasette aktif bir isim olarak, 1998’de Ara Köyü Derneği kurucu başkanlığı görevini yaptı. Ümraniye’de faaliyet gösteren GÜYAD Başkan Yardımcılığı, GÜSİAD Yönetim Kurulu üyeliği, ŞİDEF Danışma kurulu üyeliği, Gümüş Vadisi Grubu yönetim kurulu üyeliği, 2 dönem GÜDEF Genel Başkan Yardımcılığı, Ümraniye Sevdamız Gümüşhane Platformu Kurucu başkanlığı görevini yürüten Balta, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Haberin Kaynağı: Haber 29 - www.haber29.net

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2023, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER