Beykoz’da Gümüşhaneliler pikniği düzenlendi

Her yıl geleneksel olarak yapılan bahar buluşmalarının bu yıl 7'ncisini gerçekleştiren Beykoz Gümüşhaneliler Derneği, Beykoz Paşamandıra piknik alanında bir araya geldi. 

Beykoz’da Gümüşhaneliler pikniği düzenlendi

Yazın gelmesiyle birlikte katılımcıların doyasıya eğlendiği şenlik programında halat çekme, yumurta yarışı, çuval yarışı gibi yöresel oyunlar yapıldı. 

Gece 22.00’ye kadar horon ve eğlenceyle devam eden programın açılışında konuşan Dernek Başkanı Hayati Soylu, “Pandemi dolayısıyla zorunlu olarak ara verdiğimiz geleneksel pikniğimizin bugün 7.sini düzenliyoruz. Sizlerle bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğumu bilmenizi istiyorum. Bugün Beykoz’da yapılan uluslararası bisiklet yarışı dolayısıyla biraz geç başlamamıza rağmen katılımın yoğun olması bizleri sevindirmiştir.  Bu güzel organizasyonu tertip eden yönetim kurulundaki arkadaşlarıma, bizleri yalnız bırakmayan protokole, sponsorlarımıza ve siz değerli hemşerilerimize teşekkür bir borç bilirim” dedi. 

İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu Başkanı Bayram Demir ise “Böyle kalabalık bir hemşeri grubuyla bizleri buluşturan Dernek başkanımız Hayati beyin şahsında tüm yönetimi tebrik ediyorum” diye konuştu.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş da “Siz hemşerilerimle bizleri buluşturan dernek başkanı ve yönetimine teşekkür ediyorum. Yoğunluğunu Kürtünlü hemşerilerimizin oluşturduğu Beykoz’da sanki Kazıkbeli’ndeymişim gibi hissettim. Horonuyla misafir perverliğiyle Gümüşhane’nin ve Gümüşhanelilerin kültürünü her yana yayan siz kardeşlerime teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kalabalık bir ekiple programa katılan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise “Bürokratken, Dışişleri Bakanı iken, Başbakanken bir çok kez gittiğim Gümüşhane’de her defasında misafirperver bir karşılama gördük. Bugünde bunu yaşıyorum. Gümüşhanelilerin ne kadar mert ve vatanperver olduğunu biliyoruz. Gümüşhane’yi burada yaşayıp Gümüşhane’yi diğer hemşeri gruplarına sevdiriyorsunuz. Şahsıma gösterdiğiniz teveccühten dolayı teşekkür ediyor, sizlerle buluşmama vesile olan dernek başkanımız Hayati beyin şahsında tüm yönetimine teşekkür ediyorum” diyerek daha sonra katılımcılara hediye çekilişleri ve ağalık seçimini gerçekleştirdi ve seneye mutlaka katılacağını belirtti. 

Gümüşhanelilerin bir araya gelerek hasret giderdiği etkinlikte yöresel sanatçılar Alim Koca, Yaşar Kaynak, Batuhan Turan, Gökhan Sağgül ve Ömer Aksu sahne aldı. 

Programa eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) Başkanı Bayram Demir, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet piker, Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Melih Şahin, Gelecek Partisi kurucu üyesi Ahmet Oğuz, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Sağlam, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç, Gelecek Partisi Beykoz İlçe başkanı Ayhan Uzunyayla, AK Parti Beykoz Meclis Üyesi Gaye Zayıf, yöre dernekleri başkanları ile bir çok Gümüşhaneli vatandaşlar katıldı.   

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2022, 22:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER