Eskişehir’de Gümüşhaneliler Derneği Kuruldu

Eskişehir'de yaşayan Gümüşhaneli hemşerilerimiz, uzun süredir yürüttükleri çalışmalar ve faaliyetler sonucunda ‘Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği’ni kurdu.

Eskişehir’de Gümüşhaneliler Derneği Kuruldu
Eskişehir'de yaşayan Gümüşhaneli hemşerilerimiz, uzun süredir yürüttükleri çalışmalar ve faaliyetler sonucunda ‘Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği’ni kurdu.

Kurucular Kurulu arasında akademisyenlerden, iş adamlarına, bürokratlardan, eğitimcilere kadar geniş bir katılımın bulunduğu yönetim kurulunda şu isimler bulunuyor: Mustafa Uğur Yücel  (Kurucu Başkan), Ali Özçelik (Başkan Yardımcısı), Hüseyin Turhan (Başkan Yardımcısı), Osman Nebioğlu (Genel Sekreter),Bahattin Özaçmak (Muhasip), Kurucu Üyeler: İrfan Ataman,Yakup Yayla,Murat Kazancı,Tuncay Aydın,Coşkun Muslu,Doc.Dr.Cihan Darcan, Dr.Abdulkadir Akkuş,Habib Bulguroğlu,Mustafa Mutaf,Fatih Kumaş,Ökkeş Kumaş,Mustafa Darcan,Sedat Kumaş,Yadigar Düzgün ve Dr.Adil Şen.

Derneğin kurucu Başkanı Mustafa Uğur Yücel yaptığı açıklamada şunları söyledi: “29 Eylül 2015 Salı günü derneğimizin kurulması ile ilgili evraklarımızı tamamlayarak müracaatta bulunduk. Derneğimizin öncelikle halkımıza hemşerilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. 29 tarihini bilerek seçtik çünkü ilimizin plakası 29’dur. Öncelikle bunu belirtmek isterim. Eskişehir'de ve yakın illerde yaşayan hemşerilerimizle birlikte uzun süredir yapmış olduğumuz faaliyetlerde ve toplantılarda böyle bir derneğin kurulması yönünde genel bir görüş öne çıktı. Bugün bizler bu görüş doğrultusunda bunu tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Derneğin kuruluş amaçlarından da kısaca bahseden Yücel sözlerine şöyle devam etti: “Bizler aynı topraklarda doğmuş, büyümüş, aynı toplumun kültürünü yaşamış, benimsemiş insanlar olarak bu oluşumun altındaki hedefimiz kendi kültürümüze sahip çıkıp iyi günümüzde kötü günümüzde birbirimize destek olmak, yaşadığımız bu güzel kente Eskişehir’e, bizler de Gümüşhaneliler olarak zengin kültürel birikimimizle katkı sağlamaktır. Milleti millet yapan en önemli öğelerden birisi de kültürdür. Ne kadar şanslıyız ki zengin bir kültür mozaiği ülkesinde yaşıyoruz”

“Gönlümüz bir, hanemiz bir” diyerek yola çıktıklarını belirten kurucu Yücel, “Toplumumuzun milli ve manevi değerlerine, ilmi ve sosyal gelişimine, tarihi ve kültürel zenginliğine katkıda bulunmak; bireylerin maddi ve manevi değerlerinin, kültürünün, ekonomik ve eğitim imkânlarının, sağlık, spor ve sanat beklentilerinin karşılanmasına yardımcı olmak; eğitim ve öğretim gören öğrencilerimizin maddi ve manevi öğrenim ihtiyaçlarını gidermek, bununla birlikte her alanda bilimsel araştırma yapmak veya yapanları desteklemek, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunmak; bu amaçlar doğrultusunda gerekirse sosyal müesseseler oluşturmak, ticari işletmeler kurmak ve çalıştırmak, başka özel veya kamu kurumlarıyla işbirliği yapmak, aynı amaç doğrultusunda faaliyet gösteren federasyonlara üye olmak veya federasyon kurmak, bu yollarla öncelikle bölgemiz insanı ve dezavantajlı toplumsal gruplar olmak üzere, milletimize ve insanlığa hizmet etmek amacı ile derneğimiz kurulmuştur” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2015, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER