GİAD’dan mesleki eğitim protokolü

Ankara Gümüşhaneli İşadamları ve Girişimcileri Derneği (GİAD) mesleki yeterlilik belgeleri konusunda TRSERT Personel Belgelendirme A.Ş. ile işbirliği protokolü imzaladı.

GİAD’dan mesleki eğitim protokolü

GİAD Başkanı Erdal Kurt ve firma yetkilisi tarafından imzalanan protokolle GİAD üyelerinin ve çalışanlarının yaptıkları işlerde yetkinliklerinin belgelendirmesine yönelik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 5544 nolu belge zorunluluğu kanununda bahsi geçen Mesleki Yeterlilik Belgelerini TRSERT Personel Belgelendirme ile devlet teşvikinden yararlanabilecek.

Eğitim ve istihdam uyumsuzluğunun farklı göstergelerle izlenebilmesi, bu göstergelerin en önemli unsurları olan kişilerin temel bilgi ve becerilerindeki yeterlilik düzeyinin geliştirilmesinin önemli olduğunu kaydeden Kurt, “Temel bilgi ve becerileri destekleyen ve geliştiren eğitim, mesleki eğitim, staj vb. uygulamalar vasıflı meslek sahiplerinin yetiştirilmesinde izlenen yol olmakla birlikte asıl amaç kazanılan niteliklerin işgücü piyasası gereklilikleri ile örtüşmesi olmaktadır. GİAD olarak TRSERT Personel Belgelendirme A.Ş. ile işbirliği protokolümüzü imzalamış bulunmaktayız. Bu protokol kapsamında GİAD üyelerinin ve çalışanlarının yaptıkları işlerde yetkinliklerinin belgelendirmesine yönelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 5544 nolu belge zorunluluğu kanununda bahsi geçen Mesleki Yeterlilik Belgelerini TRSERT Personel Belgelendirme ile devlet teşvikinden yararlandırarak siz değerli üyelerimize sunuyoruz. Sizlerde vakit kaybetmeden belgenizi alın mesleğinizi kanıtlayın” diye konuştu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER