GÜDAP depremzedeler için battaniye üretti

Gümüşhaneliler Kültür, Sanat, Çevre ve Sosyal Dayanışma Derneği (GÜDAP) deprem bölgesindeki vatandaşların soğuk kış günlerinde üşümemeleri için kendilerinin ürettiği 250 battaniyeyi deprem bölgesine gönderdi.

GÜDAP depremzedeler için battaniye üretti

Depremzedeler için temin etmeye çalıştıkları battaniye fiyatlarının fırsatçılar tarafından artırmaları üzerine kendi battaniyelerini üretmeye karar veren GÜDAP üyeleri ilk etapta hazırladığı 250 battaniyeyi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lojistik Hizmetleri aracılığıyla bölgeye gönderdi.

Şiranlı hemşerimiz Afide Karabulut Koç’un tekstil atölyesini kendilerine açmasının ardından kumaşları Zeytinburnu toptancılardan kendilerinin satın alarak atölyede standart ölçülere göre kesip, dikip poşetlediklerini kaydeden GÜDAP Başkanı Kamil Koç, “Daha az paraya daha çok sayıda battaniye üreterek kendi emeğimizi de koymuş olduk. Bize bu çalışmada yardım eden Gülseren Canan, Zehre Özge Tekin, Saim Koç, Sadi Koç, Sebahattin Karabulut, Muhammed Karabulut’a ve battaniye kumaşlarının alınması noktasında bize destek veren dernek yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Koç, emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Battaniyelerimizin gönderilmesi noktasında bize destek veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun siyasi koordinatörü Şiran'lı hemşerimiz Baki Aydöner'e ve lojistik hizmetlerindeki arkadaşımız Emel hanıma çok teşekkür ediyoruz. Güzel insanların hepsi atlarına binip gitmediler. Bir kısmı bu soğukta, karanlıkta, uykusuz, yorgun bir şekilde enkaz altındakilerine ulaşmaya çalışıyor. Diğer bir kısmı ise gıda, battaniye gibi ihtiyaçları yetiştirmeye çalışıyor. İnsanlık öldü diyorlardı, ölmedi. Umut var!” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER