GÜDAP’tan Başkan Genç’e taziye ziyareti

İstanbul Gümüşhane Dayanışma Platformu (GÜDAP) üyeleri geçtiğimiz günlerde annesi vefat eden Gümüşhaneli hemşehrimiz Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e taziye ziyaretinde bulundu.

GÜDAP’tan Başkan Genç’e taziye ziyareti

İstanbul Gümüşhane Dayanışma Platformu (GÜDAP) üyeleri geçtiğimiz günlerde annesi vefat eden Gümüşhaneli hemşehrimiz Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e taziye ziyaretinde bulundu.

Genç’in bir süredir sağlık sorunları nedeniyle Maslak Acıbadem Hastanesi’nde tedavi gören annesi Kıymet Genç (89) 10 Haziran günü vefat etmiş, ertesi gün Şiran ilçesine bağlı Kırıntı köyünde toprağa verilmişti.

Gümüşhane’nin “Yerel Olunmadan Evrensel Olunmaz” sloganıyla kendini tanımlayan platformu "Gümüşhane Dayanışma Platformu” da hemşehrileri Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’i makamında ziyaret ederek taziyelerini iletti.

Hem yerelde hem ulusal düzeyde memleketin sorunlarına duyarlılıklarıyla kültür, sanat ve her türlü çevre sorunlarında bugüne dek ses getiren birçok etkinlik, panel ve basın açıklamalarıyla gündeme gelen İstanbul Gümüşhane Dayanışma Platformu (GÜDAP) tarafından gerçekleştirilen ziyarette Şiran’daki madenler konusu da gündeme geldi.

GÜDAP Yöneticileri ile GÜDAP’ın faaliyetleri ve madenler konusunun da istişare edildiği ziyarette maden sahasının sınırları içerisinde olan ve faaliyete geçerse öncelikle etkilenecek olan Kırıntı ve Yeniköy köylerinde yaşanan süreci kendilerinin de takip ettiklerini söyleyen Başkan Genç, Karadeniz’in yeşiliyle, temiz havasıyla ve tarımdaki ağırlığı ile bilinen ili Gümüşhane’nin çevre facialarıyla anılmamasını istediklerini, bu tür olaylarının bir Gümüşhaneli olarak herkesi üzdüğünü ve böyle şeylerle anılmak istemediklerini ifade etti.

Platform üyeleri Kamil Koç, Nadiye Doğan, Hıdır Daştan, Süleyman Koç, Selçuk Haznedar ve Serdar Günel bugüne dek yapılan faaliyetleri ve önümüzdeki ay yapılacak ve merkezinde Gümüşhane olan tüm STK’ların katılacağı, bölge Milletvekillerinin de olacağı geniş katılımlı “Madenler Üzerine Bilgilendirme Toplantısı” hakkında Başkan Genç’e bilgi verdi.

Ziyaret sonunda platform yöneticilerinden Mali Müşavir, yazar ve şair Hıdır Daştan hatıra olarak sınırlı sayıda bastırdığı “Hıdır Daştan Şiirleri” isimli şiir kitabını Başkan Şükrü Genç’e imzalayarak verdi ve sosyal medyada da çok iyi şiir okumasıyla bilinen Başkan'dan şiirlerinden birinin seslendireceği sözünü aldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER