Gümüş-Der'de Gençlik Buluşması

Sultanbeyli Gümüşhane İli ve İlçeleri Kültür Yardımlaşma Derneği (GÜMÜŞDER) Gençlik Kollarının organizasyonunda gençlik buluşması gerçekleştirildi.

Gümüş-Der'de Gençlik Buluşması

Sultanbeyli Gümüşhane İli ve İlçeleri Kültür Yardımlaşma Derneği (GÜMÜŞDER) Gençlik Kollarının organizasyonunda gençlik buluşması gerçekleştirildi.

Hafta sonu kahvaltılı olarak yapılan programda Gümüşhaneli gençlerin bir araya gelmeleri, gençlik arasında birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi, gençlerle ilgili projeler üretilmesi, gençler arasında yardımlaşmanın sağlanması gibi konular görüşülürken derneğin gençlik çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Programın açılış konuşmasını yapan GÜMÜŞDER Gençlik Kolları Başkanı İlyas Nayır, son bir yılda 30 kişilik Dernek Gençlik kollarının yönetiminin oluşturduklarını, dernek programlarında gençlik olarak üzerlerine düşen görevleri yaparken gençlerden oluşan yöresel folklor ekibi kurduklarını, folklor ekibinin derneğin Temmuz ayında yapılan piknik programında hemşeri dernek programlarında ve hemşeheri düğünlerinde görev aldıklarını dile getirdi.

Başkan Nayır, Gümüşhane gençliğinin birlikteliğine önem verdiklerini, bunun içinde bu programla bütün Anadolu yakasındaki gençleri bir araya getirecek çalışmalar yapmaya başladıklarını söyledi.

Programda bir konuşma yapan GÜMÜŞDER Başkanı Abdulkerim Yıldız ise gençlere seslenerek, derneğin gençliğin her daim yanında olduğunu, gençlik kollarının dernek yönetimine getirdikleri projeleri desteklediklerini, gençliğin güzel çalışmalarından biri olan yöresel folklor ekininin önemine değinerek hem yöresel kültürün tanıtımına hem de derneğin tanıtımına büyük katkı sağladıklarını dile getirerek, yaptıkları çalışmalar için Gençlik Kolları başkanı ve yönetimine teşekkür etti.

Başkan Yıldız, konuşmasında GÜMÜŞDER çalışmalarına  değinerek gençlerinde benimsediği Yöresel Folkloru Gençlere ve katılımcılara  ileri düzeyde öğretmek için Halk Eğitimi Müdürlüğü işbirliğinde Yöresel Folklor Kursu açtıklarını, Bilgisayar ve İngilizce kurslarının müracaatlarının da devam ettiğini kurslar sonunda katılımcılara sertifika vereceklerini söyledi. Eğitim ve öğretimin önemine değinen başkan Yıldız, yükseköğrenim gören gençlere bu yıl burs sağlanması çalışması başlattıklarını, dernek öğrencilerine burs ödemelerinin büyük kısmının tamamlandığını, ödemelerin devam edeceğini ve  bu ay sonunda tamamının ödeneceği müjdesini verdi. Yıldız, burs çalışmasında destek veren bütün hemşerilerine de teşekkür etti.

Programda gençlere söz verilirken, son yıllarda taraftar grubu olarak sesini duyuran Gümüşhane spor taraftar grubu Gadalar  başkanı  Ahmet Kaya, gençliğin birlik ve beraberliğinden bahsederek kahvaltıya katılan bütün gençlere teşekkür etti. Kaya, gençlik birlikteliklerini önemsediklerini Gadalar olarak Gümüşhanespor’u her nerede olursa olsun yalnız bırakmadıklarını belirterek, bu birlikteliğe gençleri de davet etti.

Programda GÜMÜŞDER faaliyetleri konulu slayt gösterisi sunumu yapılırken, programa  Sultanbeyli Meclis Üyesi Hüseyin Güner, Gümüşhane  Belenli Köyü Dernek Başkanı Abdurrahman Seven ve GÜMÜŞDER Yönetim Kurulu Üyeleri  katıldı.

Program sonunda gençlikle beraber Gümüşhanespor’un 1-0 yendiği Kahramanmaraş Belediyespor karşılaşması izlendi.
Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2012, 21:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER