Gümüş Gelişim Akademisi eğitim halkası büyüyor

Türkiye'nin Başkenti Ankara’da özellikle Gümüşhane’den gelen üniversite öğrencilerine yönelik destekleyici eğitim-öğretim faaliyetleriyle bilinen Gümüş Gelişim Akademisi (GGA) gün geçtikçe yeni öğrencilerin katılımıyla Öğrenci halkasını büyütüyor.

Gümüş Gelişim Akademisi eğitim halkası büyüyor
Türkiye'nin Başkenti Ankara’da özellikle Gümüşhane’den gelen üniversite öğrencilerine yönelik destekleyici eğitim-öğretim faaliyetleriyle bilinen Gümüş Gelişim Akademisi (GGA) gün geçtikçe yeni öğrencilerin katılımıyla Öğrenci halkasını büyütüyor.

Gümüşhane Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Hüseyin Türkfiliz ve Gümüşhane Türk Telekom emekli Müdürü Mustafa Nalçacı bu hafta GGA’nın konuğu oldu.

Türkfiliz, yaptığı kısa konuşmada üç kızının olduğunu, üçünün de Ankara’da ki üniversitelerde okuduğunu ve aynı zamanda GGA öğrencisi olduğunu belirterek, buradaki ortamı, aile sıcaklığı ve samimi havayı görünce gerçekten çok mutlu olduğunu ve bundan böyle gözünün arkada kalmayacağını ifade etti.

Nalçacı ise gençlere özellikle akademik çalışmalar yapmalarının önemini vurguladığı konuşmasında, Gümüşhane ‘e yaptığı iletişim ve bilişim alanındaki çalışmalar hakkında bilgi ve tecrübelerini paylaştı.

Konuyla ilgili konuşan GÜBDER ve Gümüş Gelişim Akademisi Yürütme Kurulu Başkanı Erol Tekçe, geçen yıl GÜBDER bünyesinde kurulan üniversite öğrencilerine yönelik çalışmaların hızla devam ettiğini, özellikle Gümüşhane’den ve diğer şehirlerden Ankara’da ki üniversiteleri kazanan öğrencilere destekleyici bilimsel ve sosyo-kültürel eğitimlerin verildiği akademi çalışmalarında öğrencilere Ankara’da aile sıcaklığında bir ortam sunduklarını, onlara gurbette olduklarını hissettirmeden kimi zaman anne, kimi zaman baba, kimi zaman hocalık yaptıklarını, bir nevi yaşam koçluğu imkanı sunduklarını söyledi.

Başkan Tekçe, “Bu öğrenciler bizlerin geleceği. Bu öğrenciler milletimizin geleceği. Bu öğrencileri her anlamda hayata kayıpsız hazırlamalıyız. Kozmopolit şehir ortamlarında geleceğimiz olan bu gençlere bizler bu desteği vermezsek onlardan her birinin kaybı geleceğimizin kaybı anlamına gelir. Bizim medeniyet kurma rekabetinde batı dünyası ile olan eksikliğimizi gidermek adına tek bir insanımız bile boşa düşürmemek gibi bir davamız olmalı. Eğer gerçekten 2023 yada 2071 hayallerimiz olacaksa bu eğitimle olacaktır. Buradan tüm şehirlerimizdeki özellikle Gümüşhaneli ve bağlantılı diğer tüm STK’larımıza sesleniyorum: Bu derdi dert edinmek bir vebaldir. Bu davayı lütfen önemseyin ve ivedilikle önceleyin. Bizlerin kaybedecek zamanı asla yoktur ve olmamalıdır. Malayani işlerle zaman kaybeden gençlik bizim geleceğimizin kaybı demektir. Özellikle büyükşehirlerimizdeki STK’larımızın yöneticilerine tekrar rica ediyorum bu konuya vakit kaybetmeden el atın. Ve yine buradan özellikle hayırsever iş adamlarımıza da bir çağrımız olacak: Artık bu büyük dayanışmanın içerisinde sizlerinde daha büyük katkıları olsun. Kimimiz vaktini, kimimiz naktini ayırarak-vererek bir eğitim seferberliği yapmalıyız. Eğitimle ilgili yapılan her yardım ve yatırım ilk önceliğimiz olmalı. Hem bu dünya hem de öbür dünya için haydi hep birlikte bir eğitim seferberliğine” diyerek destek çağrısında bulundu.

Toplantıda GÜBDER Yönetim Kurulu Üyeleri adına Kemal Nalçacı, Sezai Şahin, Ekrem Yıldız ve Emre Şanlı birer konuşma yaptı ve ardından tüm öğrencilerin dilek ve temennileri alınarak program çekilen toplu fotoğraflarla sonlandırıldı.
Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2015, 23:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER