Gümüşhane madenleri İstanbul'da konuşulacak

Erzincan'ın İliç ilçesinde gerçekleşen maden faciasının ardından Gümüşhaneliler Kültür Sanat Çevre ve Sosyal Dayanışma Derneği (GÜDAP) İstanbul'da madencilik paneli düzenleyecek.

Gümüşhane madenleri İstanbul'da konuşulacak

"İliç'in gölgesinde Gümüşhane'deki maden gerçeği konulu" panel 9 Mart Cumartesi günü Avcılar Barış Manço Kültür Merkezinde saat 16.30'da yapılacak.

Tarihçi Musa Şahin'in moderatörlüğünde yapılacak panele Gazeteci Yazar İbrahim Gündüz, Gazeteci Yazar Özer Akdemir, Avukat Cömert Uygar Erdem ve Tarihçi Musa Şahin konuşmacı olarak katılacak.

Gümüşhaneliler Kültür Sanat Çevre ve Sosyal Dayanışma Derneği (GÜDAP) Başkanı Kamil Koç, önceki yıl Şebinkarahisar'da bu yıl da Erzincan İliç'te yaşanan felaketlerin Gümüşhane'de yaşanmaması için yetkililerin dikkatini çekmek amacıyla halkı bilgilendirmek ve kamuoyunun dikkatini çekmek için bu programı yapacaklarını söyledi.

Koç, "Bu memleket bizim" sloganıyla hazırladıkları Gümüşhane’de altın madeni işletmelerinin çevre ve toplum sağlığına etkileri başlıklı panele Gümüşhaneliler ve tüm çevre dostlarını davet etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER