Özel Güvenlik Çalıştayı’na Gümüşhane damgası

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da Güvenlik-İş Sendikası tarafından düzenlenen 'Şube, Bölge ve İl Temsilcileri İstişare Toplantısı ve Özel Güvenlik Çalıştayı'na Gümüşhane pestili damga vurdu.

Özel Güvenlik Çalıştayı’na Gümüşhane damgası

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da Güvenlik-İş Sendikası tarafından düzenlenen 'Şube, Bölge ve İl Temsilcileri İstişare Toplantısı ve Özel Güvenlik Çalıştayı'na Gümüşhane pestili damga vurdu.

Çalıştaya TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı, BBP Genel Başkan Yardımcısı Ali Keser, Sendikanın Genel Başkan Yardımcıları, Şube Başkanları ve Yönetimleri, İl Temsilcileri ve İl Temsilci yardımcıları katıldı.

Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı özel güvenlik çalıştay’ında özel güvenlik mesleğindeki sorunlara değinerek TBMM’ne BBP ile ortak hazırlamış oldukları kanun teklifinin yasalaşmasını beklediklerini söyledi. Ayrıca Çalıştayda müjdeli haberler de veren Çağırıcı, artık özel güvenlik görevlilerinin hem tek tip kıyafet hem de polis, jandarma ve bekçi gibi kendine ait bir amblemi olacağını söyleyerek yakın zamanda İçişleri Bakanlığının açıklayacağı özel güvenlik mesleği için tek tip kıyafet ile ambleminin çok önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

Özel Güvenlik Çalıştay’ına katılan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY, 322 bin özel güvenlik mensubunun güçlü bir şekilde sesinin duyulması ve sorunlarının çözümü için sendikalara üye olması gerektiğinin altını çizerek tüm özel güvenlik görevlilerini TÜRK-İŞ çatısı altında birleşmeye davet etti.

Toplantıya Karadeniz bölge olarak bölge başkanı Halil Aygün, Gümüşhane İl temsilcisi Mesut Koç ve temsilci yardımcısı Veli İlker Aşçıoğlu da katıldı. 

Aşçıoğlu’nun yanında hediye olarak götürdüğü ve Türk-İş, Güvenlik-İş yazılı dev Gümüşhane pestili ile davetli katılımcılarla birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

Toplantıda konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, TBMM'ye verdikleri özel güvenlik işçilerini ilgilendiren kanun teklifinin içinde yıpranma payı, şehitlik, gazilik unvanı, taltif hakkı ve diğer özlük haklarının yer aldığı tasarı için parti ve Güvenlik-İş Sendikası ile birlikte kanun teklifi konusunda ellerinde geleni yapacaklarını söyledi.

Ayrıca 'Özel Güvenlik Çalıştayı' kapsamında özel güvenlik görevlilerinin çalışma koşulları, özel güvenlik mesleğindeki diğer sorunlar ve özlük hakları konuları masaya yatırılarak çözümü için istişare edildi.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
ögg
ögg - 4 yıl Önce

Tek sorunumuz zaten kamuda kıyafetti kamuda sözde çakma kadroya geçtik fakat halen asgari ücret alıyoruz bu nasıl iş örnek bekçiler basit usul sınavla lise mezunu ama adamlar direk memuriyet verdiniz ben iki yıllık koruma ve güvenlik mezunuyum kamuda 5 yıldır görev yapıyorum ve zor geçiniyorum yaşım 31 yaşım tutsa direk bekçiliğe girerdim gerçekten ama gerçekten kamuda ki güvenlik hizmeti verenlere haksızlık ediyor hükümetimiz gerçekten bu yolun sonu nereye varacak....

SIRADAKİ HABER