GÜSİAD AR-GE BİRİMİ

Yüksel Yalçın’ın başkanlığını yaptığı Güsiad (Gümüşhaneli İş Adamları Derneği) iki ay önce Gümüşhane’de Ar-Ge(Araştırma Geliştirme) birimi kurdu. Benim ve üç arkadaşımın daha (Proje Uzmanı Nur Banu Kaya, Yrd. Doç. Tuba Acet, Girişimci Cemil Özden) kurucu üyesi olduğumuz Ar-Ge biriminin başlıca amaçları arasında Gümüşhane için yaratıcı - yenilikçi girişimleri ve yöresel ürün ağı ile ilgili farkındalığı artırmak ve bu ticari ağı genişletecek çalışmalar yapmak yer alıyor. Bu anlamda planladığımız birtakım projeler bulunmakta.  Ar-Ge birimi olarak uygulamaya geçirmeyi planladığımız uzun vadeli projeler arasında üniversitemiz ile iş birliği içinde yürütmeyi planladıklarımız ve girişimcilerimiz ile ortaklaşa yürüteceklerimiz de bulunuyor.

Ar-Ge tanımından kısaca bahsedeyim, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu'na göre Ar-Ge; kültür, insan ve toplumun bilgisinden oluşan bilgi dağarcığının artırılması ve bunun yazılım dahil yeni süreç, sistem ve uygulamalar tasarlamak üzere kullanılması için sistematik bir temelde yürütülen yaratıcı çalışmalardır. Güsiad Ar-Ge birimi olarak çalışmalarımıza devam ederken yeni ve yaratıcı fikirlerle tanışmak aynı zamanda sektörün beklentilerini ve hali hazırda bulunan ihtiyaçlarının yanı sıra henüz tanımlanmamış ihtiyaçlarını da belirlemek adına sizlerden gelen proje önerilerine ve fikirlere açığız.

Gelişen bir Gümüşhane için fikirlerinizi bekliyor olacağız. gusiadgumarge@gmail.com adresimizden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

YORUM EKLE