HAFTANIZ KUTLU OLSUN

Polis tarihi insanların bir arada barış ve güvenlik içinde yaşama ihtiyacının bir ürünü olan devlet kadar eskidir. Eski ve köklü bir devlet geleneğine sahip olan Türklerin buna paralel olarak güvenlik hizmetleri ve bu hizmetleri yürüten teşkilatlarının  köklü bir geçmişi vardır. Bu günkü anlamda polis teşkilatı 1845’li yıllarda kurulmuş .O günden beri milletimizin can ve mal güvenliği için canla başla mücadele etmiştir.
 

10 Nisan 2018, Türk Polis Teşkilatının 173. yıl kuruluş dönümü olarak kutlanıyor. Bu hafta teşkilatın kuruluşu polis haftası olarak bütün yurtta kutlanıyor. Türkiye Cumhuriyeti devletimizin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, huzur ve asayişi temin etmek, suç işlemesini önlemek suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri başarıyla yerine getiren tüm polislerimizin 10 Nisan Polis Haftası kutlu olsun. Vatandaşların can güvenliği uğruna kendi canlarını vermekten sakınmayan tüm emniyet mensuplarına minnettarız.
 

Polise saygı, devlete saygıdır, polis devlet gücünün temsilcisidir, polis iç güvenliğimizin, halkın huzurunun teminatıdır. Toplum güvenliğinin ve düzenin en temel öğesi polistir. Polis asker kadar disiplinlidir, bir hukukçu kadar hukuk adamıdır, aynı zamanda bir anne kadar şefkatlidir.
 

Büyük fedakârlık, sabır, cesaret ve kahramanlıkla, aziz milletimizin, barış ve emniyet içinde yaşaması için üstün bir vazife anlayışıyla hizmet veren Emniyet Teşkilatımız, terör ve örgütlü suçlarla mücadelede ortaya koyduğu başarıyla hepimizi gururlandırmaktadır. Türk Polis Teşkilatımız, hakka, hukuka, vicdana ve ahlaka uygun şekilde görev yapan emniyet görevlilerimiz sayesinde, milletimizin huzur ve güven kaynağı olmaya devam etmektedir. 
 

Ülkemizin iç güvenliği konusundaki üstün başarısının yanında dış güvenliğin sağlanmasında ve terör olaylarının bastırılmasında polis teşkilatının başarısının ne denli büyük olduğunu en son Fırat kalkanı harekâtında çok açık bir şekilde gördük. Polisimiz ve askerimiz olağanüstü bir azimle terör örgütünü hem içte hem de sınır hattımızda tabiri caizse çökertmiştir.
 

Türk Polisi, terörle ve örgütlü suçlarla yürüttüğü mücadelenin yanı sıra; suçun önlenmesi, olayların aydınlatılması ve faillerin yakalanmasındaki üstün başarılarıyla halkımızın güven ve takdirlerine her zaman mazhar olmuştur.
 

Her türlü suç ve suçluyla mücadele edebilmek için sektördeki yeni teknolojilerin takibine büyük önem veren Emniyet Teşkilatımız, her zaman gurur verici başarılara imza atmaktadır.
 

Burada 15 Temmuz’da darbecilere karşı emniyet teşkilatımızın vermiş olduğu destansı başarıya vurgu yapmadan geçemeyeceğim.  Canları pahasına darbecilere karşı bir an dahi tereddüt etmeden halkın yanında, önünde yürüyerek darbenin önlenmesinde çok önemli rol oynadılar. Darbecilere, hain planlarını uygulama  fırsat vermeden en büyük darbeyi onlar vurdular. Böylece darbeciler ve darbe yanlıları tarihi bir tokat yiyerek hezimete uğradılar.
 

Emniyet teşkilatımız ve askerimiz var olduğu müddetçe ülkemizin ve milletimizin güvenliği Allah’ın izniyle sonsuza kadar devam edecektir. Bütün emniyet güçlerine (askerimize, polisimize) görevlerinde başarılar dilerken,  şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

YORUM EKLE