HALKIN İÇİNDE OLMAK

“İşi doğru yapana yönetici; doğru işi yapana lider denir” 

Warner BENNİS

İlk onu Köprübaşı karakoluna girerken Fatih Parkı'nın sürekli sakini ve müdavimi Allah dostu ve gönül insanı Bayburtlu Ahmet'i gördüğünde yanına oturarak sohbet etmesiyle tanıdım. Duruşu, hal ve hareketleri, yaklaşımı, yüzündeki tebessümü ve sohbeti ile hemen aklıma Erzincan Valisi Rahmetli Recep Yazıcıoğlu geldi. Sanki onun ruhu ve tüm hasletleri Gümüşhane Emniyet Müdürümüz Sayın Celal Taşçı’da vuku bulmuş gibiydi.

Evet, bu güzel kalpli idarecimiz Gümüşhane İl Emniyet Müdürü Sayın Celal Taşçı. Öz be öz Anadolu insanı. İlk gördüğünüzde kanınızın hemen ısınacağı sanki aileden sanki bizden biri.

Uzun bir süre sohbet etti Bayburtlu Ahmet’le. Ahmet’in yüzünde güller açtı haliyle. Emniyet Müdüründen başladı isteklerini bir bir saymaya. Ahmet’in her isteğini saygıdeğer müdürümüz sanki bir görev addederek yanındaki korumalarına;

‘Ahmet’in isteklerini yerine getirin’ dedi.

Vali olursunuz, başbakan olursunuz, emniyet müdürü olursunuz, okul müdürü olursunuz ama en evveli yüreği umman gibi olabilmektir. İnsanı sevmek asıl ve asil hakiki gerçeğimizdir ki aslolan da budur. Yirmi altı yıllık eğitimci olarak her daim öğretimin yanında eğitimin daha önemli olduğunu ve ilk onu kazandırmamızın gerekliliğini vurgulamaktayım. Çok iyi bir doktor, mükemmel bir mühendis, karizma bir emniyet müdürü olabilirsiniz. Ama bunu ahlaki ve insani değerlerle takviye etmediğiniz müddetçe o çok iyi kavramının hiçbir ehemmiyeti kalmıyor.

Evinin penceresinden Cumhurbaşkanını gören minik bir çocuğun çay davetini geri çevirmeyen, çat kapı iftar sofralarına misafir olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bu asil hareketleri taraflı tarafsız halkımızın gönlünde yer etmiştir. Bu güzel örnekleri kendine model alan valilerimiz, kaymakamlarımız, emniyet müdürlerimiz ve tüm idarecilerimiz adeta halkın içinde hakla beraber olmaya gayret göstermektedirler.  

Bir zamanlar halkına ve emri altında çalışanlara tepeden bakan idareci ve amirlerin aksine halkının ayağına giden, bacasından duman tütmeyen evleri tespit eden, en ücra mahalledeki bir yoksuldan haberdar olan idarecilere yani Recep Yazıcıoğlu gibilere çok ama çok ihtiyacımız var.

Geçen hafta Fatih Parkı'nda kusmaya başlayan Bayburtlu Ahmet'i ilk gören, ilk müdahaleyi yapan ve ambulans çağıran yine Emniyet Müdürümüzün ta kendisi.

Parkta ayakkabısını boyatan boyacı ile derin bir sohbete giren yine kendisi. Sürekli halkın içinde, yaşlısına saygılı, çocuklara şefkatli ve ilgili olan yine o. Esnafa selam veren, muhabbet eden, çocukların başını okşayan da o.

Hafta içinde Salı pazaryerinde olayları büyümeden sağduyulu bir şekilde bitiren ve Gümüşhanelilerin gönlünde bir kez daha yer bulan müdürümüze çok teşekkür ediyoruz.

Hani halkımız sebebini bilemediğimiz bir nedenden dolayı geçmişten bugüne polise ve askere biraz uzak duruyor. Ama son yıllarda gerek askerimiz, polisimiz ve kolluk görevlilerinin halka karşı munis yaklaşımı her türlü takdirin üstündedir.

Geçmişten bugüne bu şehre tepeden bakmayan, halkın içinde olan ve hakkaniyetli davranan tüm amir ve memurlarını bu şehir asla unutmadı ve unutmayacak ta. İyi ki varsınız değerli müdürüm. İyi ki bu şehre atandınız. İyi ki tanıdık sizi. Allah sizden ve sizin gibi idarecilerimizden ebeden razı olsun.

YORUM EKLE