HAYALDİ GERÇEK OLDU

Eskişehirde hayalimiz olan bir hatıra ormanı projesini gerçeğe dönüştürmenin tarifi imkansız bir hazzını yönetim kurulu üyelerimizle birlikte yaşıyoruz.

Beş aylık bir maziye sahip Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği, sosyal  sorumluluk projesi kapsamını biraz daha genişleterek çevreye karşıda üst düzeyde duyarlılık düşüncemizi bu projenin içine katmayı uygun gördük.

Bu doğrultuda geçtiğimiz Cumartesi günü “Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği Hatıra Ormanı” projesi hayata geçti.

Eskişehirde artık Gümüşhaneli hemşerilerimizin bir değil bin dikili ağacı var.

Evet bine yakın fidanı bu işe gönül vermiş dostların desteği ile toprakla buluşturduk ormanımızı oluşturduk Eskişehirde.

Bu projeyi  Orman teşkilatında Şube Müdürü olarak görev yapan değerli hemşerim ve köylüm Salih Demirel Beyle aylar öncesinden planlamıştık.

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü ile kurulan yakın ve sıcak ilişkilerimiz sonucu gerek dernek açılışımızda olsun ve gerekse tiyatro etkinliğimizde  gelen misafirlerimize programlar sonrası hediye ettiğimiz fidanlar ilgi uyandırmış ve dernek olarak çevreye duyarlı olduğumuzun ipuçlarını o vakitler vermiştik.

“Hatıra Ormanı” etkinliğimizi Tepebaşı İlçesine bağlı Eskişehir Merkeze yaklaşık 25 km.mesafede Mollaoğlu Mahallesi sınırları içerisindeki bir alanda oluşturduk.

Etkinliğimize katılarak bizleri onurlandıran Eskişehir Orman Bölge Müdürümüz sayın Recep Ateş Beye İşletme Müdürü Akın Akman beye,7 den 77 bütün üyelerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Eskişehir Orman teşkilatında üç değerli hemşerimiz görev yapıyor. Bunlardan Harita Mühendisi olan İlknur hanım iki evladıyla işini gücünü bırakıp etkinliğe iştirak etti.

İlknur hanım Torul ilçemizdendir. Dört evlat annesi. Eşi Eskişehirli. Dernek faaliyetlerimize fırsat buldukça katılır bizleri yalnız bırakmaz. Mesleğini icra ettiği orman teşkilatında bu kutsal görevleri bilmenin şuuruyla mı bilinmez  o küçük yavrularıyla fidanları toprakla buluşturup evlatlarına öğütler vermesi ilgimi çekti. Kendisine teşekkür ettim.

Bu yavrular bizim geleceğimiz. Bu topraklar bizim için kutsal dostlarım. Bu vatan için bu toprağa ne yiğitler ne koçlar düşerek şehit oldular. Halada olmaya devam ediyorlar.

Bizler bu fidanları kara toprağın bağrına genç yaşta düşen askerlerimiz polislerimiz ve dahi üzerimizdeki kara bulutların dağılması için dikiyoruz.

Dikilen fidanlarımız içerisinde içimizde acıları hala taze olan Gümüşhaneli şehidimiz Teğmen Recep Erdoğan için, Kelkit ilçemizden şehit Üsteğmen Erdem Keskin için, Eskişehirden Uzm.Çavuş Gürsel Demir, Uzm.Yusuf Haldun  ve daha niceleri için oluşturduk hatıra ormanımızı.

Bu satırları yazarken dahi gelen şehit haberleri karşısında içimden dua ederek; ülkemiz üzerinde oynanan kirli oyunların bozulması, milletimizin dirliği ve kardeşliği ve dahi feraseti için, sönen ocakların kavrulan kalplerin son bulması niyazlarımla diktiğimiz her fidanın buna vesile olmasını rabbimden diliyorum. 
YORUM EKLE