Ara
Gümüşhane
Kapalı
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,7052 %0.02
50,2084 %0.09
5.959,76 % 0,97
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Vali Yavuz: ‘Okuma alışkanlığı yaşam boyu öğrenmenin temelini teşkil eder’

Vali Yavuz: ‘Okuma alışkanlığı yaşam boyu öğrenmenin temelini teşkil eder’

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, beraberinde Vali Yardımcısı Şenol Turan ile birlikte Gümüşhane İl Halk ve Kültür Müdürlüğü Kütüphanesi’ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

4819
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, beraberinde Vali Yardımcısı Şenol Turan ile birlikte Gümüşhane İl Halk ve Kültür Müdürlüğü Kütüphanesi’ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

İl Halk Kütüphanesi ve Kültür Müdürlüğü Şube Kütüphanesi bünyesinde yer alan birimleri tek tek gezen ve inceleyen Vali Yücel Yavuz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, İl Halk Kütüphanesi Müdiresi Tülay Ödünç ile Kültür Müdürlüğü Şube Kütüphanesi Müdürü Sümmani Akhan’dan bilgi aldı.

Gümüşhane’de ilk Kütüphane’nin 1934 yılında Özel İdare bünyesinde açıldığını belirten İl Halk Kütüphanesi Müdüresi Tülay Ödünç, 1966 yılından bu yana Gümüşhane İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü adı altında bu binada hizmet verildiğini, kütüphanede çocuk bölümü, Gümüşhane Akademik bölümü, okuma salonu, kitap deposu ile internet erişim merkezi bulunduğunu söyledi.

Vali Yavuz, ziyarette yaptığı açıklamada, Gümüşhane’de bulunan her iki kütüphanenin de eserler bakımından zengin olduğunu belirterek, medeniyetlerin ürünü olan kitapların çoğalması ve farklı bilim alanlarının ortaya çıkması neticesi, bunları tasnif ve muhafaza etmek adına kütüphane ihtiyacı oluştuğunu söyledi.

Okuma alışkanlığının yaşam boyu öğrenmenin temelini teşkil ettiğini kaydeden Vali Yavuz, “Kitap okumayı hayatımızda vazgeçilmez bir unsur haline getirmeliyiz. Burada anne, baba ve değerli öğretmenlerimize büyük sorumluluk düşüyor. Rol model olarak çocuklarımıza örnek olunmalı, kitap okuma alışkanlığı adeta aşılanmalıdır. Devletimiz böylesi geniş imkânlar sunmuş. Gümüşhanelilere, çocuklara, gençlere düşen görev, gelip buradan istifade etmektir.” dedi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *