KELKİT'TE YAŞAMAK

Kelkit ilçemiz şehirlerarası ulaşımda önemli bir yere sahip. Her gün ve yedi yirmi dört saat istediğiniz ilçe ve ilimize gidebilme şansına sahipsiniz.Trabzon'dan Erzincan yönüne ve Bayburt'tan Şiran üzeri Ankara yönüne giden otobüsler ilçemizi geçiş merkezi kılıyor. Ayrıca karayolu yük taşımacılığının da bu güzergâhtan geçmesi önemli. Tren yolu projesi de gerçekleşirse daha iyi olacak. Zaten havaalanı yanı başımıza  yapılıyor.

Şehirlerarası otobüs terminalinin yapılıp açılmasıyla birlikte ayrı bir havaya kavuştu Kelkit. Terminalin tam faaliyete geçmesiyle birlikte yolcular artık sağda solda araba bekleme derdinden tamamen kurtulacak.

Terminalin yanından akan Kelkit Çayı'nın önüne çekilen setin biraz daha yükseltilip suyun daha fazla birikmesini sağlayabilirsek suni bir gölete çevirerek ilçemize ayrı bir güzellik katabiliriz. 

İçerisine canlı ve cansız yüzen hayvan bırakabiliriz. Hatta bir kaç kayıkta fena olmaz  . Tabi bunları yaparken çevrenin düzenlenmesi de önemli. Ayrıca suya düşmemek içinde güvenlik önlemlerinin alınması da icap ediyor.

Yine terminal çevresini yeşil alanlarla, gezinti yerleriyle de zenginleştirebiliriz.

İlçemize gelen ve ilçemizde yaşayan halkımızı hayat standardını yükseltmek için oksijen alabileceğimiz yeşil alanlarının çoğaltılması lazım.

İlçemize gelen misafirleri ağırlayabileceğimiz, onları gezdirebileceğimiz yerleri arttırmamız lazım. Doğa ile iç içe olmak insana her zaman huzur verir unutmayalım.

Bunun içinde en güzel adres daha önceki yazımda bahsettiğim gibi Satala antik kent yani Sadak Barajı ve etrafı neden olmasın?

2015 Temmuzunda "Kanarya Adaları'na Rakip Var" adlı yazımızda hayal dünyamızı zorlayan işlerden bahsetmiştim. Ayrıca her işe hayal edilerek başlanmaz mı?

Tarih-doğa iç içe. Beton yığınlarından kaçmak için güzel yer bence.

Bunların hepsi olabilir nitelikte. Eğer biz Kelkit'te yaşıyorsak bu tür beklentiler içerisinde de olmamız doğal. 
 

YORUM EKLE