Kelkit’in Şampiyonluk Öyküsü

Bu Kelkit’in şampiyonluk öyküsüdür; vazgeçmeyenlerin, hırsla çalışanların, inanların, akıl ve yüreklerini ortaya koyanların, becerinin, terin, yeteneğin, çalışanların, takım ruhunun ve dostluğun öyküsü, bu inanmış kaplanların şampiyonluk öyküsüdür.

Rakibi sahada yenenlerin, masa oyunları yapmayanların, sevginin, tutkunun, disiplinin, küçük bir ilçenin ruhunun öyküsüdür. Bu Kelkit’in, Kelkit’imizin onurlu yürüyüşünün öyküsüdür. Bu öykü, Maddi manevi destek çıkan Ünal Yılmaz ve Onursal Başkan Murat Akın’ın, gecesini gündüzüne katan Kulüp Başkanı Yaşar Nas’ın, teknik taktik bilgisinin yanına abilik yapan teknik direktör Ulaş Ulusan’ın, Kelkit sadece bir kulüp olarak görmeyen, Kelkit’li olup bu başarıyı sıradan bir şampiyonluk yarışı olarak görmeyip dava olarak gören futbolcu grubunun, ev- deplasman demeden takımının peşinden koşan cefakar taraftarın öyküsüdür.

Kelkit, 65 yıllık sonra şampiyonluk hasretine son verdi. Bu şampiyonluk öyküsü uzun, yorucu, stres dolu ve çok heyecanlı geçmiştir. Kelkit şampiyonluk ipinin göğüslediğinde masa oyunu yapanlara, bu kutlu yürüyüşe inanmayanlara ve Kelkit’i küçük görenlere önemli bir ders vermiştir. Kelkit zor bir süreçten geçti, hiç kimsenin küçümseyemeyeceği bir başarı elde etti. Bu şampiyonlukta emeği olan herkesi ayakta alkışlamak, kutlamak hatta bağrımıza basmamız gerekiyor.  

Tarih Yazdılar, Ders Verdiler

Bu şampiyonluk neden bu kadar çok değerli biliyor musunuz?  Çünkü bu yarışta olan takım başkanına kimse iftira atmadı. Çünkü gol kralı olan futbolcuya hiç kimse hakaret etmedi. Çünkü takım yenince de puan kaybedince de alkışlandı. Çünkü hiç kimse Kelkit Belediyesi Hürriyetspor’u bir rant kapısı olarak görmedi. Çünkü oyuncular hak ettiği ücretin tam gününde aldı. Çünkü galibiyet serisi yakalayan teknik direktör ve oyuncu grubu hakaret görmedi. Çünkü bu takımın başarısızlığını bekleyenlere ekmeğine kimse yağ sürmedi. Çünkü belediye başkanı, kulüp başkanı, onursal başkanı, teknik direktör, oyuncu grubu ve taraftarlar bu şampiyonluğa gönülden inandı İşte bu şampiyonluk bu yüzden çok değerli ve önemli.

Kelkit’imizin şampiyonluğunda büyük emeği olan geçmiş dönem Belediye Başkanı Ünal Yılmaz’a, Onursal Başkan Murat Akın’a, Kulüp Başkanı Yaşar Nas’a, Teknik Direktör Ulaş Ulusan’a, oyucu grubumuz ve fedakar taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Unutmayalım ki zafer inananlarındır!!!

YORUM EKLE