KERPETEN ADALET SAĞLAR MI?

Ülkemizde son zamanlarda gençler arasında kan donduran olaylarda ne hikmetse artış  had safaya ulaşmıştır.

Acaba sebep nedir?

Gençleri bu yola iten sebepler nelerdir?

Bu tür olaylarda sadece suçlu erkek mi?

Kadınların hiç suçu yok mu?

Bu tür olaylarda anne baba nerede?

Okullara düşen görev var mı?

İnternet bu olayların neresinde?

Ya yazılı ve görsel medya ne alemde?

Derin  derin düşünmek lazım.

Peki ne yapmak lazım?

Anne –baba olarak bizler, okulda ise öğretmenler (özellikle rehber öğretmenler),camide imamlar, basın yayın sahipleri, halk ve en önemlisi de devlet babalığını göstererek bu konuya günü birlik meseleymiş  gibi değil kalıcı çözümler bulmalıdır.

Türkiye’mizin geleceği bu gençleri şimdiden dizginleyemez, onlara doğruyu yanlışı öğretemezsek gelecekte çok daha büyük facialara yol açan davranışlarla karşılaşabiliriz.

Adalet  bu konuda caydırıcı cezalar vermelidir. Ön kapıdan girip arka kapıdan çıkan suçlulara mağdur durumdaki kişiler, suçluya kendileri ceza vermeye kalkar ki o zamanda istenilmeyen olaylar artar. Peki herkes suçlunun cezasını verirse devlet niye var? Sorusu akla gelmez mi?

Gençlere empati kurdurarak mağdurun yerinde sizin kız kardeşiniz, sizin anneniz olsa ne yapardınız? Sorusunu sorarak onu düşünmeye ve bir çıkarım yapmaya yönetmeliyiz.

Televizyon,internet,gazete,dergi gibi mecmualara  boy boy kadın figürleri ,resimler,filmler,reklamlar konulurken daha dikkatli davranılmalıdır.

Gençleri çok geç kalmadan şartlar ölçüsünde erken evlendirilmesi de desteklenmelidir. Gençlere  sosyal içerikli dini bilgiler verilmelidir. Gençlere cinsellikle ilgili seminerler adap dahilinde verilmelidir. Gençleri, namaza ve oruç tutmaya yönlendirmelidir toplum. Gençler asımın nesli gibi yetiştirilmelidir.

Yinede toplumda bu türden olaylar olacaktır .O zamanda tosunu nasıl öküz yapıyorlarsa bu gençleri de öyle yapmak lazım ki bir daha harama el uzatmasınlar………………….

Vesselam.
YORUM EKLE