Başkan Çimen: Saldırganın ne şahsımla ne de Belediyemiz bir hukuku yoktur

Kendisine silahlı saldırı girişiminde bulunulan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, ‘Bu saldırı girişiminin ne Belediyemizle ne de şahsımla bir bağlantısı olduğunu düşünmemekteyim. Çünkü saldırganın ne şahsımla ne de Belediyemiz bir hukuku yoktur’ dedi.

Başkan Çimen: Saldırganın ne şahsımla ne de Belediyemiz bir hukuku yoktur

Kendisine silahlı saldırı girişiminde bulunulan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, ‘Bu saldırı girişiminin ne Belediyemizle ne de şahsımla bir bağlantısı olduğunu düşünmemekteyim. Çünkü saldırganın ne şahsımla ne de Belediyemiz bir hukuku yoktur’ dedi.

Başkan Çimen, bugün Çamlıca Mahallesi mevkiinde yapılan çalışmaları denetlediği sırada H.K. isimli şahsın silahlı saldırı girişimine maruz kalmasının ardından yaptığı açıklamada kendisinin ve ekibinde herhangi bir sağlık sorunu olmadığını belirterek olayla ilgili detayları açıkladı.

“Saldırganın ne şahsımla ne de Belediyemiz bir hukuku yoktur”

Yaptığı açıklamada öğleden sonra çevreyolu kavşağında yaptıkları çalışmaları yerinde denetlemeye gittiklerinde yanlarına yaklaşan bir hemşehrisinin görüşmek için yanına yaklaştığını düşündüğü esnada elinde silah olduğunu fark ettiklerini kaydeden Çimen, “Bunun üzerine ekibimizdeki koruma görevlileri gerekli müdahaleleri yaparak girişimi bertaraf etti. İçinde ses mermisi olduğunu düşündüğümüz silahıyla güvenlik görevlileri müdahale ederken yere bir el ateş etti ve olay mahallinden şahsi aracıyla kaçarak uzaklaştı. Şahsımda ve ekibimde herhangi bir sağlık sorunu olmadığı gibi, bu saldırı girişiminin ne Belediyemizle ne de şahsımla bir bağlantısı olduğunu düşünmemekteyim. Çünkü saldırganın ne şahsımla ne de Belediyemiz bir hukuku yoktur.  Bu ve bunun gibi saldırıların bizleri hiçbir zaman yolumuzdan ve fikirlerimizden vazgeçirmeyeceği gibi şehrimize hizmet üretmekten de asla alıkoyamayacağını beyan etmek isterim. Görevi aldığım 2014’ten beri her alanda şehrimize yenilikler ve yeni hizmetler kazandırdık” dedi.

“Bu üzücü olayı yaşatan hemşehrimizin de en kısa sürede yanlışını anlayacağını ve bu hatasından dönerek tüm kamuoyundan özür dileyeceğini biliyorum”


Altın kalpli insanların şehrinde böyle olayların yaşanmasının üzücü olmakla birlikte bu olayın tüm vatandaşlar tarafından da kabul edilmeyeceğini bildiğini dile getiren Başkan Çimen, “Yüce Yaradan’dan temennim; 31 Mart 2019 tarihinde halkımızın bana tekrar verdiği bu kutlu görevi “Halka hizmet Hakk’a hizmettir” düsturuyla yerine hakkıyla getirmeyi nasip etmesidir. Bu üzücü olayı yaşatan hemşehrimizin de en kısa sürede yanlışını anlayacağını ve bu hatasından dönerek tüm kamuoyundan özür dileyeceğini biliyorum. Şehrimizde nefret söylemi ve eylemi asla tasvip edilmemiştir. Bu tarz eylemler her kime yapılırsa yapılsın halkımız tarafından kınanmıştır. Bugüne kadar halkımızın her kesimini ayırt etmeksizin dinleyen ve mesaimizin büyük kısmını halkımızın sorunlarına çare bulmak için harcayan bir kardeşiniz olarak, bu olayı hiç yaşanmamış sayarak aynı düsturla şehrime ve hemşehrilerime yakışır bir Belediye Başkanı olmaya ve onların her derdine çözüm bulmaya devam edeceğim” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2019, 22:05

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
YORUMLAR
adem saraç
adem saraç - 5 yıl Önce

Saldırıyı nefretle kınıyor, sayın başkana geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

hakikat
hakikat - 5 yıl Önce

Acaba kim di neden ve niçin yaptı.Memleketin bunca sorunu derdi, işsizi acı varken bir de şimdi bunu düşün.!!! Güzel ilimize bu yakışıyor mu??

Ergin Karaçengel
Ergin Karaçengel - 5 yıl Önce

Hain saldırıyı kınıyoruz, başkana geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum.

SIRADAKİ HABER