Bu mahallede 3 yıldır iletişim yok

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Kocadal köyünün Erdemler mahallesinde ne cep telefonu ne de 3 yıl önce bozulan kablolu telefon hatları çalışmıyor.

Bu mahallede 3 yıldır iletişim yok

İkisu-Şiran karayolu kenarında Tersun dağının eteklerinde eski adı Genek olan Erdemler Mahallesi sakinleri cep telefonu şebekesinin dışında olmalarının yanında 3 yıldır bozuk olan telefon hatlarının yapılmaması nedeniyle insanlara uydu aracılığıyla internet sağlanan, bilim, teknoloji çağının 2022 yılında büyük mağduriyet yaşıyor.

Yoğun olarak kullanılan karayolunda arıza veya kaza yapan araçların sürücülerinin bu durumlarını bile kilometrelerce yürüyerek cep telefonun çektiği yerden 112 Acil Servis ve yol yardım ekiplerine bildirebildiği bölge özellikle kış aylarında sürücülerin korkulu rüyası haline geldi.

Mahallede ikamet eden yaşlı vatandaşlar acil bir rahatsızlık anında bile 112 Acil Servisi arayacak imkanları olmadığını, bugüne kadar her nereye müracaat ettilerse sorunlarının çözülemediğini belirterek bu durumun biran önce çözülmesini istiyor.

Hiçbir şekilde yakınlarıyla iletişim kuramayan mahalle sakinleri ihtiyaç duyulduğunda 6-7 kilometre yol kat edip cep telefonunun çektiği bölgeye ulaşarak bu şekilde iletişim ihtiyaçlarını görmeye çalıştıklarını dile getirerek iletişim çağında iletişimden mahrum kaldıklarını ifade etti.

Mahalle sakinlerinden Nurettin Yıldız, “Üç yıldır telefon yok. Hastamız olsa 6-7 kilometre aşağıya ineceğim ki ambulansa haber vereyim. Bu yol kazada olduğu zaman bile kimseye ulaşamıyorlar. Geçen günlerde Gümüşhane’ye gittiğimde Vali beyin köyleri gezdiğini gazetelerde okudum. Sayın Valimizin bizim köye de gelip buradaki mağduriyetimizi yerinde görmesini istiyoruz” dedi.

Köy sakinlerinden 75 yaşındaki İsmet Yıldız ise köyde yaşadığını ve 3 yıldır telefonların çalışmadığını belirterek, “Kablolar yerde duruyor. Kime dediysek çözüm bulamadık. Kalp hastasıyım, eşim de yaşlılığa bağlı hastalıklar geçiriyor. Acil bir durumda ambulansı da aramıyoruz. Biz devletten kablo sorununu çözerek biran önce bizi iletişimle buluşturmasını istiyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Neşat talip
Neşat talip - 2 yıl Önce

Aynen sahipsiz köy ne ettiysek ne yaptıysak olmuyor olmuyor iletişim yok

Cemil demir
Cemil demir - 2 yıl Önce

Bu cagda anayolda telefon cekmemesi cok garip bir durum

Muammer Bulut
Muammer Bulut - 2 yıl Önce

Kaç hane var biliyorum ama köyü yakın bir yere taşımak en iyisi galiba

SIRADAKİ HABER