Gümüşhane ekipleri umut olmaya devam ediyor

Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgeye akın eden Gümüşhane’nin uzman ekipleri can kurtarmaya, yaraları sarmaya devam ediyor.

Bölgede arama kurtarma faaliyeti yapan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Ekipleri, Kelkit Belediyesi İtfaiye ekiplerinin yanısıra İl Sağlık Müdürlüğü’nden deprem bölgesine görevlendirilen 69 personelden oluşan 21 ekip ilk günden itibaren arama kurtarma çalışmalarında can başla mücadele ediyor. 

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, AFAD koordinasyonunda deprem anından itibaren hızlıca planlama yaparak depremzedelerin yaralarını sarmak için tüm imkanlarını seferber ettiklerini söyledi.

An itibariyle Gaziantep’te 16 kişilik 4 UMKE ekibi ve 12 kişilik 4 adet 112 ekibi, Malatya’da 9 kişilik 3 adet 112 ekibi, Hatay’da 9 kişilik 3 adet 112 ekibi ve Adıyaman’da 6 kişilik 2 adet 112 ekibi olmak üzere deprem bölgesine toplamda 21 ekip ve 69 personel görevlendirildiğini kaydeden Yemenici, “Her an irtibat halinde olduğumuz ekiplerimizin arama kurtarma çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Gaziantep Nurdağı ilçesine görevlendirilen UMKE ekiplerimizin bu zamana kadar 18 kişiyi enkazdan canlı olarak kurtardı. Ayrıca kendi imkanları ile çıkan 14 vatandaşımıza da ilk müdahaleyi yaparak ambulans ekiplerine teslim etti. Ayrıca ayaktan müdahale yapılacak olan depremzedeler için de acil müdahale çadırı kuruldu. Deprem bölgesine gitmek için bir çok personelimiz de istekli. İl Sağlık Müdürlüğü olarak tüm imkanlarımızla afet bölgesinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Allah devletimizin, milletimizin ve ekiplerimizin yardımcısı olsun” dedi.

Bölgeye Gümüşhane Devlet Hastanesi’nden de gönüllü olarak 4 doktorun gittiği belirten Yemenici, depremin 100. Saatinde Gaziantep'in Nurdağı ilçesi Atatürk Caddesi Nur Sitesindeki enkazda Döne Sürücü isimli depremzedenin Gümüşhane UMKE ekibi tarafından enkazdan canlı çıkarıldığını hatırlattı.

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2023, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER