Harşit çayı ‘Çöp’ yatağı oldu

Vauk dağından doğarak döküldüğü Karadeniz’e kadar geçtiği her yere hayat veren ve Gümüşhane’nin gerdanlığı sayılan Harşit Çayının 3 kilometrelik kısmında 2 günde 23 çuval evsel atık toplandı.

Harşit çayı ‘Çöp’ yatağı oldu

Vauk dağından doğarak döküldüğü Karadeniz’e kadar geçtiği her yere hayat veren ve Gümüşhane’nin gerdanlığı sayılan Harşit Çayının 3 kilometrelik kısmında 2 günde 23 çuval evsel atık toplandı.

Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerinin şehrin sosyal hayatına katkı sağlamak için hayata geçirdikleri sosyal projeler birer birer devam ederken, bu kez bir grup öğrenci çevre duyarlılığı adına Harşit çayından çuvallar dolusu çöp topladı.

Gümüşhane Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü 2.sınıf öğrencileri İbrahim Halil Kiraz, İrem İnan ve Turgut Akcan hocalarının kendilerine verdiği sosyal sorumluluk projesi kapsamında Harşit Çayından çöp topladı.

Bağlarbaşı Mahallesinde üniversite kampüs alanından Türkiye’nin en hızlı akan çaylarından birisi olan Harşit çayına inen öğrenciler şehir merkezi istikametinde 3 kilometrelik dere yatağı boyunca 2 gün süreli çöp topladı.

Öğretim Görevlisi Altan Topaloğlu’nun koordinatörlüğünde gerçekleştirilen projede çizme, eldiven ve yeleklerini giyen öğrenciler toplamda 23 çuval dolusu evsel atık topladı.

Öğrencilerden İbrahim Halil Kiraz, sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirdikleri uygulama sonucunda daha çok çocuk bezi, içki şişeleri ve plastik pet şişelerden oluşan 23 çuval çöp topladıklarını söyledi.

Çoğunlukla insan eliyle atılmış malzemeleri topladıklarını ifade eden Kiraz, soğuk havada elleri ve ayakları üşüyerek gerçekleştirdikleri etkinliğin ardından vatandaşların çevreye karşı daha duyarlı olmaları konusunda çağrıda bulundu.

Dere yatağına girerken ilk başlarda korktuklarını fakat daha sonra vatandaşların şaşkın bakışları arasında çöpleri topladıklarını ifade eden Kiraz, “Bizler Türkiye’nin dört bir yanından gelerek Gümüşhane’de okuyan üniversite öğrencileri olarak öncelikle kendimizden başlayarak çevreye duyarlı olmamız gerektiği konusunda mesaj vermek istedik. Yaşadığımız çevreyi kirletmesek bile gördüğümüz şeylerde insanları uyarmamız ve çevremizi temizlememiz gerekiyor. Bu şekilde hem şehrimize hem de doğaya katkı sağlayacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Zafer Hakan
Zafer Hakan - 4 yıl Önce

Evet, gerçekten güzel, iyi, tebrikler. Fakat yıllardır süre gelen böyle bir sorun nasıl olur da belediye tarafında rutin temizliklerle önlemez de bu konu bir kereye mahsusluk bir projeyle çözülmeye çalışılır. Umarım çakılan bu kıvılcım görülür de daha titiz ve düzenli bir hareketin başlangıcı olur. Zira halkın da bilinçsizce gerek şehir merkezinde gerekse köylerde derelere attığı çöplerle bu proje ancak iğneyle kuyu kazmak gibi kalacaktır.

SIRADAKİ HABER