Ara
Gümüşhane
Açık
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,7362 %0.02
50,2309 %0.05
5.957,02 % -0,10
Gümüşhane Haberleri Videolar Gümüşhane Örümcek Ormanları'nda yangın

Örümcek Ormanları'nda yangın

Gümüşhane’de ‘canlı ağaç müzesi’ olarak adlandırılan Örümcek Ormanları Tabiatı Koruma Alanı’nda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın kontrol altına alındı.

662
Gösterim
3 Dakika
Okunma Süresi

Gümüşhane’de ‘canlı ağaç müzesi’ olarak adlandırılan Örümcek Ormanları Tabiatı Koruma Alanı’nda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın kontrol altına alındı.

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Yeşilköy köyü sınırları içerisinde bulunan ve Avrupa'nın en uzun köknarları, Balkanlar'ın, Kafkaslar'ın ve Türkiye’nin en boylu ve çaplı ladinlerinin yer aldığı Örümcek Ormanları'nda yangın çıktı. 

Yangına itfaiye ekipleri müdahale ederken, bölgede rüzgar nedeniyle yangının kontrol altına alınamadığı belirtildi. Kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilen bölgede bulunan köknarlarının yaşının 450’den fazla olduğu bilinirken, Kürtün Kaymakamı Mustafa Ayvat arazi şartları nedeniyle ekiplerin bazı alanlara müdahale edemediğini belirtti. Kaymakam Ayvat, “Yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Ama yangın farklı farklı noktalarda. Bölgede rüzgar olduğu için yangın zaman zaman büyüyor. Bölgeye daha fazla takviye ekibin gelmesi gerekiyor. Orman şartları olduğu için helikopter desteği de lazım. Başka yerlere sıçramadan yangının kontrol altına alınması gerekiyor” dedi.

Yeşilköy köyü, Örümcekdüzü altı mevkiinde çıkan yangın kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilen bölgeye yakın kısımda çıkarken, arazi şartları ve rüzgar nedeniyle orman işçileri ve vatandaşlar yangına güçlükle müdahale ediyor.

Tüm ilçe, belde ve bölge illerinden bölgeye takviye ekipler çağrılırken Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz, Kürtün Kaymakamı Mustafa Ayvat ve Kürtün Belediye Başkanı Enver Şen'le birlikte bölgede incelemelerde bulunan Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, yangının çıkış nedenini uzmanlarla değerlendireceklerini dile getirerek, “Bütün ekiplerimiz yangına müdahale ediyor. Bölgede aşırı bir rüzgar var. Rüzgara bağlı olarak zorluklar yaşanıyor. Orman Teşkilatı zaten kendi bünyesinde bize takviye taleplerini yaptı. Biz de çevremizdeki bütün belediyelerin itfaiyelerini oraya yönlendirdik, Erzurum'a kadar, takip ediyoruz. Yangının etkili olduğu alan konusunda şu anda rakam vermek doğru olmaz. Çünkü değişik değişik yerlerde gözüküyor. Sıçramalar söz konusu. Yangının çıkış nedeniyle ilgili şu an bir şey söylemek için erken. Sabotaj olup olmadığını arkadaşlarımızla, uzmanlarımızla değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

Yangına 200 kişilik ekip ve 20’den fazla araçla müdahale edilirken, Vali Taşbilek yangının kontrol altına alınma seviyesine geldiğini belirterek, “Örümcek ormanlarımızla maalesef orman yangını meydana geldi. Allah’ın izniyle çevredeki bütün belediyelerimizin, orman teşkilatlarımızın anında müdahalesiyle yangın şuan itibariyle kontrol altına alınma seviyesine geldi. 1-2 yerde yangın devam ediyor ancak arkadaşlarımız orayı da söndürme çalışmasında çabalıyorlar. Olumsuz bir hava koşulu gerçekleşmediği taktirde orayı da en kısa zamanda kontrol altına alarak yangının genelini kontrol altına almış olacağız. Yangının çıkış nedeniyle ilgili şuan itibariyle bir şey söyleyemeyiz. Çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalarımızın sonucunda inşallah açıklığa kavuştuğu taktirde paylaşım yapacağız. Çevre illerden takviye ekipler geldi” dedi.

Öte yandan Kürtün ilçesine bağlı Üçtaş köyü Kez mevkiinde de meydana gelen orman yangınına 100 kişilik bir ekiple müdahale ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *