Ara
Gümüşhane
Açık
-3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,7152 %0.04
50,1810 %-0.14
5.956,92 % 0,80
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane “Yumurta Üretimi ile İstihdam ve Köye Dönüş Projesi” İçin İmzalar Atıldı

“Yumurta Üretimi ile İstihdam ve Köye Dönüş Projesi” İçin İmzalar Atıldı

Gümüşhane Üniversitesi ile Kelkit Belediye Başkanlığı arasında “Yumurta Üretimi ile İstihdam ve Köye Dönüş Projesi” başlıklı protokole imzalar atıldı.

1872
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen TR90/22/SOGEP referans numaralı 2022 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı’na (SOGEP) Kelkit Belediye Başkanlığı’nca sunulan geçici TR/22/SOGEP/11 referans numaralı “Yumurta Üretimi ile İstihdam ve Köye Dönüş” başlıklı projeye ilişkin Gümüşhane Üniversitesi ile Kelkit Belediye Başkanlığı arasında bir protokol gerçekleştirildi. 

Gerçekleştirilen protokol kapsamında Kelkit ilçesi Bahçelievler Mahallesi (Eski Kelkit Kibrit Fabrikası) 188 ada/1 parsel üzerindeki Kelkit Organik Tarım Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde daha öncesinde Gümüşhane Üniversitesi tarafından tavuk yetiştiriciliği için alt yapısı uygun hale getirilen tavuk üniteleri 1, tavuk üniteleri 2, tavuk üniteleri 3 ve bıldırcın ünitesi binaları SOGEP projesi kapsamında 18 ay süre ile Kelkit Belediyesi tarafından kullanılacak. 

Proje kapsamında kullanılacak taşınmazların durumları, yapılacak işleri, eksiklikleri komisyon marifetiyle tespit edilecek, tespitler bir tutanak haline getirilecek ve proje başlamadan önceki durumları ne ise proje sonunda da aynı şekilde Belediye Başkanlığınca Gümüşhane Üniversitesine teslim edilecek, Kelkit Organik Tarım Uygulama ve Araştırma Merkezindeki tüm güvenlik önlemleri Kelkit Belediye Başkanlığınca alınacak.

Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’i makamında ziyaret eden Kelkit Belediye Başkanı Aziz Nas, projenin Kelkit ilçesindeki istihdama katkı sağlayacağını dile getirerek imzalanan protokolün her iki taraf için de hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Rektörlük makamında imzalanan protokol için Rektör Zeybek, şunları söyledi: “İmzalanan protokol gereği Kelkit Belediyesi’nin, Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksek Okulumuza ait tavuk üretim alanlarından faydalanması yönünde görüş birliğine vardık. Özellikle ‘Yumurta Üretimi ile İstihdam ve Köye Dönüş Projesi’ gibi projelerle bu alanların işlerliğini sağlaması ve istihdama katkıda bulunması açısından protokolün önemli olduğuna inanıyoruz. Kurumlar arası iş birliklerine verdikleri katkı ve nazik ziyaretlerinden dolayı Kelkit Belediye Başkanımız Sayın Aziz Nas’a teşekkür eder, protokolün her iki taraf için hayırlı olmasını dilerim.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *