Önce biz

Selam dostlar; nasılsınız keyifler nasıl bu hafta diğer haftalardaki gibi rahatsızlık vereceğiz bazılarına. Bu haftaki yazımızı almış olduğum bir mail doğrultusunda yazıp sizlerle paylaşmak istedim. Bana özelde sorulan bazı soruları buradan bir bütün olarak yazmak paylaşmak isterim izniniz ile. 

İnsan neden haddi olmayan konu ve konularla ilgili yorum yapar bilemiyorum. Yoruyorsunuz arkadaşlar başkalarının sırtında yüksünüz kambursunuz. Üzüyorsunuz ama bakıyorum hiç üzülmüyorsunuz, konuşuyorsunuz ama ses yok. Yolda iki akbaba karşılaşır ve selamlaşır, siz nesiniz kimsiniz Allahtan akbaba değilsiniz. Yıllarca aramıyorsunuz sonra bir gün kendi istek talep ve ihtiyaçlarınız için arıyorsunuz ve karşı taraf hiçbir şey yokmuş gibi davransın istiyorsunuz bu ne kadar mümkün? Değil arkadaşlar bu dünya sizin etrafınızda dönmüyor. Kim ne derse desin dönüyor yani sizlik bir şey yok. Hayat üç gün sizde kaçta kaçı yerinde, ona göre bir değerlendirme yapın lütfen kantarın topuzunu iyi ayarlayın Üç gün için değmiyor insanları kırmaya… Diyorsanız yanılıyorsunuz çünkü değiyor arkadaşlar çok güzel oluyor kırın küsün tavrınızı dile getirin herkes kendini bilsin sizde deneme tahtası değilsiniz unutmayın siz çok değerlisiniz.  Önce kendinize değer verin siz olmasaydınız onlar ne durumda olurlardı. Çıkar uğruna kendinden taviz verenlerden olmayın. 

Evet can insan artık dinliyormuş gibi yapmaktan bile bıktım çok ağır. Olmamam gereken yerlerde olmak bunaltıyor içimi sıkıyor. Bir süre sonra ruhumun nefes alma özgürlüğünün elimden alındığını anladım diyor sevgili okur. En zor olanda budur, hiçbir şey sizi üzmez kırmaz sinirlendirmez ama özgürlüğünüz kısıtlanırsa orada bir dur deriz. Kendi adıma bir şeyler söyleyecek olursam özgürlüğüme yaklaşanın ellerini kırarım. Kısa süreliğine benim izin verdiğim kadar alanıma girebilirsin dmesini bileceğiz. Gelelim telefon mevzuna hiç olmasa hayatımda sizi aramayanı aramayın aramasını istemediğiniz kişinin telefonunu açmayın boş olan kim? Veya ne uzaklaşın kaçın arkadaşlar canınızı sıkanın canını sıkın konuşmayarak paylaşmayarak. Ne yaparsak yapalım önce kendimizi memnun edeceğiz sonra başkaları. Önce biz.

Saygılar.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ender Akdeniz
Ender Akdeniz - 2 hafta Önce

İçimi isittiniz . İçten ve gerçekçi bir yazı olmuş . Emeğinize saglik

Fethiye sağırkaya
Fethiye sağırkaya - 2 hafta Önce

Haklısınız hocam gerçekten bazen insanlar öyle yuzsuzce seyelr yapıp sonrada gelip hiç bir şey olmamış gibi davranmamız bekliyorlar.