Ağaç: Rızası ve onayı olmadan bazı vatandaşlarımız Trabzon nüfusuna alındılar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, Kürtün ilçesine bağlı Kırgeriş, Bağlama ve Damlı köylerine ait yüzlerce yıllık tapulu 500 hektar civarındaki arazinin Trabzon’a bağlanmasının ardından bu köylerde yaşayan insanların bir bölümünün de kendilerinin rızası ve onayı olmadan Trabzon nüfusuna alındıklarını iddia etti.

Ağaç: Rızası ve onayı olmadan bazı vatandaşlarımız Trabzon nüfusuna alındılar

Yaptığı açıklamada ilçeye bağlı Kırgeriş, Bağlama ve Damlı Köylerine ait yüzlerce yıllık tapulu 500 Hektar civarı arazinin Trabzon’un Şalpazarı ilçesine bir kararname, bir imza ile adeta peşkeş çekildiğini hatırlatan Ağaç, “Bu ilin milletvekilleri, AK Parti'de üst düzey görev yapanları, iktidar partilerinin siyasi temsilcileri, yöneticileri, mülki makamları, bu haksız ve hukuksuzluğa itiraz edip, Gümüşhane'nin ve Gümüşhanelilerin hak ve menfaatlerini savunacaklarına halkı boş vaat ve beklentilerle oyaladılar. Bu yetmedi bu köylerde yaşayan insanlarımızın bir bölümü; kendilerinin rızası ve onayı olmadan Trabzon nüfusuna alındılar” dedi.

Başkan Ağaç, tüm bu olanların yanında kadim Gümüşhane toprağı olan ve Fatih Sultan Mehmet'in de namaz kıldığı rivayet edilen üstü açık camiyi bünyesinde barındıran Kadırga Yaylasının ve yine kadim bir Gümüşhane toprağı olan Erikbeli Yaylasının da aynı kararname ile Trabzon'a bağlanmış sayıldığını öğrendiklerini belirterek, “Evet Gümüşhane sahipsiz diyorduk ama el insaf, ayıp, bu kadar da olmaz. Yeter artık. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Gümüşhane'nin ve Gümüşhanelilerin hakkını savunmaya, sahip çıkmaya devam edeceğiz. Kürtün'lü hemşerilerimizin bu konuda verecekleri her türlü mücadelede yanlarında olacağız. İktidar cenahına mensup Gümüşhaneli siyasilerinin, ilgili ve yetkililerinin ve temsilcilerinin; AKP'nin Trabzon kanadı ve lobisinden çekindiklerini, o nedenle de ağızlarını bile açamadıklarını görüyorum. Bu sorunun derhal ve kalıcı olarak çözülmesi ve bu büyük haksızlığın derhal düzeltilmesi gerekiyor. Aksi taktirde bu sorumluluğun cezasını bu halk sandıkta mutlaka verecektir. Son olarak da Kürtün'lü hemşerilerime seslenmek istiyorum. Bu konuda sonuna kadar yanınızdayım. Eğer olur da bir olumlu bir sonuç alınamaz ise; söz, ilk seçimden sonra iktidarımızda ilk önce düzelteceğimiz konuların başında bu konu gelecektir” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2022, 08:48
YORUM EKLE
YORUMLAR
hamza
hamza - 2 yıl Önce

Daha düne kadar sahip çıkan yoktu şimdi aklınız başınıza geliyor Gümüşhanemiz in bir çok yaylası trabzonluların elinde

SIRADAKİ HABER