AK Parti'den birlik mesajı

Gümüşhane Milletvekilleri Osman Akgül, Cihan Pektaş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ve AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Celalettin Köse gazetecilerle bir araya gelerek ‘birlik mesajı’ verdi.

AK Parti'den birlik mesajı
Gümüşhane Milletvekilleri Osman Akgül, Cihan Pektaş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ve AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Celalettin Köse gazetecilerle bir araya gelerek ‘birlik mesajı’ verdi.

Tarihi Balyemez Konağında düzenlenen toplantıda ilk olarak konuşan Milletvekili Pektaş Gümüşhane’de hayata geçirilen ve çalışmaları devam eden projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

AK Parti hükümetleri döneminde Gümüşhane' ye 5,7 milyar liralık yatırım yapıldığını belirten Pektaş, Gümüşhane’nin ulaştırmadan, baraj ve göletlere, sulama tesislerinden, ağaçlandırmaya, sağlıktan, eğitime her alanda yatırımların yapılmaya devam ettiğini söyledi.

2002 yılından günümüze iş başında olan AK Parti’nin insan onurunu korumayı, insana saygıyı, adaleti, halka hizmeti ve evrensel demokratik değerleri önceleyerek ve istisnasız bütün vatandaşlarımızı kucaklayarak temel alanlarda büyük reformlar ve sessiz devrimler gerçekleştirdiğini kaydeden Pektaş, “AK Parti, geçmişte hayal bile edilemeyen büyük projeleri gerçekleştirmiş, söz verdiği her sözü hayata geçirmiştir. Verdiğimiz her sözü yerine getirdiğimiz içindir ki, AK Parti her gün artan bir teveccühle milletin alaka ve tercihine mazhar olmuştur. 1 Kasım seçimlerinde halkımızın AK Parti 'ye gösterdiği güvenin bir gereği olarak hükümetimiz, yeni dönemde seçim beyannamemizde ve hükümet programımızda yer alan taahhütlerimiz başta olmak üzere, vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu yeni reformları ülkemizde ve Gümüşhane'mizde süratle hayata geçirmeye başlamıştır” dedi.

BAHÇECİK BARAJI 2018’DE BİTECEK

2003 yılından bugüne kadar Gümüşhane’de 5 tane barajı bitirdiklerini ve 14 gölet inşaatının da devam ettiğini kaydeden Pektaş, “Gümüşhane’nin kalkınması için hep şunu söyledik. Birincisi tarımsal kalkınma, ikincisi turizm yönünden kalkınma diye. Bizim iki lokomotif sektörümüz bunlardır. Gümüşhane’de barajlar ve göletlerle alakalı çok ciddi çalışmalar yürütüyoruz” diye konuştu.

Bahçecik Barajı Projesi’nin Gümüşhane’nin çılgın projesi olduğunu ifade eden Pektaş, “Bahçecik Projesi Gümüşhane’mizin içme suyunu temin edecek olan projedir. Görüşmeleri planlamamızı yaptık. Barajımızı ihaleye çıkaracak duruma getirdik. Mayıs’ın sonunda barajımızı ihale ediyoruz. 58 metre yüksekliğinde bir baraj. Gümüşhane’mizin 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak bir barajdır. Barajı şimdilik ihale ediyoruz hemen akabinde barajdan arıtma tesisine kadar 20 bin 400 metrelik isale hattımız var. Onun yanında 23 bin 500 metreküp suyu arıtacak arıtma tesisini de yapıyoruz. Gelecekteki su ihtiyacımızı karşılamak için şimdiden Aktutan Göleti’nden de Bahçecik Barajına 2 bin 160 metre uzunluğunda bir tünel açıyoruz. Aktutan’dan gerektiğinde Bahçecik Barajına su takviye edeceğiz. Şehrin kalkınmasında bu projenin çok büyük katkısı olacaktır. 2018’de bu projeyi bitirmeyi planlıyoruz. Gümüşhaneli hemşerilerimiz 2019 seçimlerinden önce Bahçecik suyunu içecekler. Bunun taahhüdünü veriyoruz” diye konuştu.

ÇEVRE YOLU’NA SAYILI GÜN KALDI

Yaklaşık 500 milyon liraya mal olacak olan çevre yolu yapım çalışmalarının süratle devam ettiğini aktaran Pektaş, “Gümüşhane'mizi şehirlerarası ulaşımın cazibe merkezi noktasına taşıyacak olan çevre yolu aynı zamanda şehir içi trafiğimizi de rahat bir nefes aldıracak. Alternatif güzergâhlar ile şehrimizin büyümesine katkı sağlayacaktır. Bu yıl sonuna kadar Hacıemin' den, Topal mevkiindeki eski imam hatip kavşağına kadar olan kısmını trafiğe açmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

“DÜNYANIN İKİNCİ EN UZUN TÜNELİ OLACAK”

Pektaş, Gümüşhane-Trabzon arasında yapılacak ve yolu 10 kilometre kısaltacak olan Zigana Tüneli Projesi’nin tamamlandığını ve ihalesinin yapıldığını, Yeni Zigana Tüneli’nin13 kilometre olarak projelendirildiğini, bitirildiğinde çift tüp şeklinde dünyanın en uzun ikinci tüneli olacağını söyleyen Pektaş, “Yeni Zigana Tüneli ile kış aylarında şoförlerin korkulu rüyası da sona erecek. Bin 800 rakımında olan geçit bin100 rakımına inecektir” diye konuştu.

ERZİNCAN-GÜMÜŞHANE-KARADENİZ SAHİLİ TREN YOLU PROJESİ

Pektaş,2009 Kasım ayında güzergâh çalışması ihale edilen tren yolunun avam projesinin tamamlandığını ifade ederek, “Yapım ihalesi için gerekli çalışmalar kararlılıkla yürütülmektedir. Hem hızlı tren ile yolcu hem de yük taşıma maksadıyla gidiş-geliş olmak üzere iki ayrı hat olarak ve elektrikle çalışacak trenlerin hizmet verebileceği şekilde tasarlanmıştır. Ortalama seyahat Erzincan-Gümüşhane arası 39 dakika, Gümüşhane-Trabzon arası 53 dakika, Gümüşhane-Tirebolu arası 33 dakika, Erzincan-Trabzon arası 1 saat 31 dakika olarak planlanmaktadır.

HAVALİMANI İÇİN GEREKLİ TESPİTLER YAPILDI

Gümüşhane (Salyazı)-Bayburt Havalimanı’nın hava trafiğine açılması için gerekli olan tespitler yapıldı. Mevcut pisti geliştirecek şekilde projelendirme çalışmaları devam etmektedir” dedi.

GÜMÜŞHANE TABİAT TURİZMİ MASTER PLANI HAZIRLANDI

Turizmin gelişmesine katkı yapacak projelere büyük önem verdiklerinin altını çizen Pektaş, “Süleymaniye Turizm ve Kayak Merkezi ile alakalı çalışmalar devam ediyor. Gümüşhane'mizin turizm potansiyelinin değerlendirilmesi ve tabiat turizmi potansiyelinin ortaya çıkarılarak geliştirilmesini sağlamak maksadıyla Gümüşhane Tabiat Turizmi Master Planı hazırlanmıştır. Torul ilçemizde bulunan Limni Gölü Tabiat Parkı’na, 10 adet orman köşkü, 1 adet idare ve ziyaretçi tanıtım merkezi, kır lokantası, elektrik hattı, su isale hattı, çocuk oyun grubu, piknik masası, kamelya, manzara seyir terası, otopark, alt yapı yatırımları yapılmıştır. Şiran ilçemizde bulunan Tomara Şelalesi Tabiat Parkı’nda 70 dekarlık alanda piknik masası ve kamelya, manzara seyir terası, çocuk oyun alanı, kır lokantası, mescit, fosseptik, ahşap korkuluk, çevre düzenleme çalışması, otomatik kapı girişi tamamlanmıştır” açıklamalarında bulundu.

Cam seyir terası, yardımcı bina, tesis ve alan düzenleme çalışmalarının devam ettiğini aktaran Pektaş, “ Torul ilçesinde bulunan Artabel Gölleri Tabiat Parkı’nın yol ve alan düzenleme çalışmaları tamamlanmıştır. Artabel Gölleri Tabiat Parkı giriş kontrol ve ziyaretçi tanıtım merkezi binasının yapımı devam etmektedir. 2016 yılında da Artabel Gölleri Tabiat Parkı günübirlik tesisler, çadırlı kamp alanı ve yürüyüş yolu tamamlanacaktır. Kürtün ilçemizde bulunan Çağlayandibi Şelalesi Tabiat Parkı yol ve alan düzenleme, seyir terası, altyapı ve tesisi bu yıl içerisinde tamamlanması planlanmaktadır. Karşıyaka Tabiat Parkı’nın 24 Mart 2016 tarihinde teleferik, orman köşkleri, günübirlik kullanım alanları, kır lokantası yapımı ve işletmeciliği ihalesi yapıldı” ifadelerine yer verdi.

GÜMÜŞHANE' NİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

Gümüşhane’nin çehresini değiştirecek toplam bin 372 konut, 5 ilköğretim, 6 cami, 6 spor salonu, 5 ticaret merkezi, 2 hastane, pansiyon, bakım evi ve rehabilitasyon merkezi, sosyal tesis, 2 kütüphane ve çok amaçlı salon uygulamalarının başlatıldığını söyleyen Pektaş,  “8 milyon euro bütçesi ile Gümüşhane'nin pestil ve köme gibi geleneksel ürünleri başta olmak üzere gıda ve sanayi sektöründeki girişimcilik altyapısının güçlendirilmesini hedef alan Gümüşhane Geleneksel ve Organik Ürünler İş Geliştirme Merkezi Projesi’ne Torul Harmancık'ta başlıyoruz” dedi.

AK PARTİ SÖZLERİNİ TUTUYOR

Türkiye’nin AK Parti döneminde geldiği nokta ve yatırımlarla ilgili bilgi veren Milletvekili Hacı Osman Akgül ise 1 Kasım seçimlerinden bugüne AK Parti’nin verdiği sözlerin yüzde 83’ünün gerçekleştiğini söyledi.

Son 14 yıl içerisinde yapıcı ve pozitif siyasetin nasıl yapılması gerektiğini AK Parti’nin gerçekleştirdiğini ifade eden Akgül, AK Parti’nin Türkiye’de fren vazifesi gören muhalefete rağmen bunları gerçekleştirdiğini kaydetti.

Türkiye’de AK Parti’ye yönelik yolsuzluk, hırsızlık gibi ithamlarla algı operasyonu yapılmaya çalışıldığına dikkat çeken Akgül, “2002 yılında ülkemizde 5 bin 600 uluslararası şirket vardı. Bugün bu rakam 44 bin’e ulaştı. Bunları nasıl yaptık. Bugün Türkiye’de bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Yolsuzluk hırsızlık v.s. Peki bu ülkede bu kadar yatırım neyle oluyor. Marmaray, 3. Havaalanı. 3. Köprü. Bu yatırımlar nasıl yapılıyor? Hırsızlıkların olduğu ülkede bu gelişmeler yaşanabilir mi?” diye konuştu.

Ekonomik anlamda Türkiye’nin geldiği noktayı değerlendiren Akgül, “Yalnızca Milli Eğitim Bakanlığının bütçesi 109,5 milyar. Sağlık Bakanlığının bütçesi ise 94 milyar. Yani sadece ikisini topladığınızda 2002 bütçesinin çok çok üzerinde. Bu ülke buraya gece gündüz çalışan AK Parti kadrolarıyla geldi” dedi.

GÜMÜŞHANE’YE 20 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Akgül’ün ardından söz alan Başkan Çimen, yaptığı açıklamada bu yıl Gümüşhane’ye 20 milyon liralık bir yatırımın gerçekleştireceğini söyledi. Çimen, “Geçen yıl başlattığımız çalışmalarla şehrimizi hem kamu yatırımları hem belediye yatırımlarıyla bir şantiye haline getirdik. Bu yıl da bizim için çok önemli. Bahçecik Barajı bizim için en önemli projelerimizden. Şehrimizde hem turizm hem kalkınma açısından iki başlıkta yürüyoruz. Karşıyaka Tabiat Parkı, Ahmed Ziyaüddin Hazretleri Külliyesi, mahallelerimizdeki taziye evleri gibi bir çok çalışmalar yapıyoruz. İnşallah yeni Gümüşhane için bu hizmetleri hep birlikte yapacağız” ifadelerini kullandı.

AK Parti İl Başkanı Köse ise yaptığı konuşmada, yeni oluşturulan yönetim kuruluyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkanlığa Genel Merkez tarafından yapılan atamayla geldiğini anımsatan Köse, “Eski yönetimin herhangi bir başarısızlığından dolayı değil, yaptığımız istişareler sonucunda çalışabileceğimiz yeni bir ekiple il yönetimini oluşturduk. Önceki yönetimden 9 arkadaşımız var. 21 tanesi yok. Bu 21 arkadaşımız çok kıymetli insanlardır. İl yönetiminde olmayı hak eden insanlardır. Partimize vermiş oldukları emeklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Biz kendilerini her zaman hayırla yad edeceğiz” dedi.

“HOMOJEN VE GENÇ BİR YAPI OLUŞTURDUK”

Yeni yönetimde çok tecrübeli ve genç isimlerin olduğunu kaydeden Köse, “Çok homojen ve genç bir yapı oluşturduk. Amacımız ekip olarak Gümüşhane’nin daha mutlu bir yapıya kavuşmasıdır. Çok olumlu tepkiler alıyoruz. Neticede bu görev bize tebliğ edildi. Amacımız hep iyilik yapmaktır. Bu şehre bir şeyler kazandırmaktır” şeklinde konuştu.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2016, 21:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER