AK Parti, İl Başkanlığı için temayül yaptı

AK Parti Genel Merkezi, İl Başkanı iken Milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa eden Av.Celalettin Köse’nin yerine kongre sürecine kadar bu görevi yapacak isim için teşkilat içinde temayül yoklaması yaptı.

AK Parti, İl Başkanlığı için temayül yaptı

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Karadeniz Bölge İl Koordinatörü Yahya Çelik ve AK Parti Artvin Milletvekili ve Gümüşhane İl Koordinatörü Ertunç Erkan Balta’dan oluşan heyet Gümüşhane’ye gelerek teşkilat mensuplarıyla bazı görüşmeler yaptı.

8 yıldır İl Başkanı olan Köse’nin istifasının ardından vekaleten Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Kadir Çavuşoğlu’nun yürüttüğü il başkanlığı görevine atanacak isim bir sonraki kongreye kadar bu görevini sürdürecek.

Gümüşhane’ye gelen heyet, il yönetim kurulu, il kadın kolları, il gençlik kolları, merkez ilçe teşkilatı, il disiplin kurulu üyeleri, parti içi demokrasi hakem kurulu üyeleri, il genel meclisi üyeleri, belediye meclisi üyeleri, ilçe kadın ve gençlik kolları başkanlarıyla kapalı oy yöntemiyle temayül yaparken, il kadın kolları başkanı, il gençlik kolları başkanı, eski il başkanları, il başkan adayları, ilçe belediye başkanları, belde belediye başkanları, ilçe başkanları ile yüz yüze görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmelerin ardından bir açıklama yapan AK Parti Artvin Milletvekili ve Gümüşhane İl Koordinatörü Ertunç Erkan Balta, “İl Başkanımız Celalettin Köse’nin milletvekilliği aday adaylığı için istifası üzerine boşalan il başkanlığına yeni isim belirlemek için Gümüşhane’de temayül yoklaması yaptık. Teşkilatımızın içinde yaptığımız bir çalışma bu. Aynı zamanda burada çeşitli kademelerdeki arkadaşlarımızı dinleyerek onların görüşlerini aldık. Buradaki tespitlerimiz ve daha evvel yapılan kamuoyu çalışmalarıyla genel merkezimiz bir değerlendirme yapacak, genel merkez buradaki aday adaylarını dinleyip onlarla ilgili kanaatlerini oluşturarak bir isim belirleyip Cumhurbaşkanımıza arz edecek. En kısa süre içerisinde sonuçlandırmaya çalışacağız” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER