AK Parti Kelkit İlçe Kongresi Yapıldı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde AK Parti 5. olağan kongresi yapıldı. Kongrede mevcut başkan Yusuf Aydın yeniden başkan seçildi.

AK Parti Kelkit İlçe Kongresi Yapıldı
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde AK Parti 5. olağan kongresi yapıldı. Kongrede mevcut başkan Yusuf Aydın yeniden başkan seçildi.

Belediye Kültür Salonu’nda yapılan kongreye Gümüşhane koordinatörü Ağrı Milletvekili Mehmet Kerim Yıldız, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramüz Üstün, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti İl Başkanı Hakkı Gündüz, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Aydın, İlçe Başkan Adayı Hamit Keskinoğlu, İlçe Kadın Kolları Başkanı Hatice Topuz, İlçe Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Yavuz, İl Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri, Belde Belediye Başkanları, delegeler ve çok sayıda partili katıldı

Kongre açılış konuşmasını Divan Başkanı Ağrı Milletvekili Mehmet Kerim Yıldız yaptı. Yıldız, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 82 gibi bir oranla destek verdiğini hatırlatarak, bunun yanında Gümüşhane merkez ve tüm ilçelerde Belediye Başkanlıklarını aldıklarını ve bu sonuçlarla ayakta alkışlanmayı hak ettiğini söyledi.

AK Parti iktidarının en büyük hizmetinin, 'Türk milletine özgüven kazandırmak' olduğunu belirten Yıldız, “İktidara geldiğimizden bu tarafa '3 Y' ile yani yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele ettik. Darbeye teşebbüs edenleri yargının önüne taşıdık. İktidarın ilk zamanlarında olağanüstü hali kaldırdık. Özgürlüklerin önünü açtık.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramüz Üstün de Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun selamını ileterek başladığı konuşmasında, iki kurucu üyenin başkan adayı olarak yarışmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Burada neyin ne olduğu önemli değil. Burada kaybetmeyi de kazanmayı da hazmetmek lazım. Kaybetmeyi hazmedemeyen kazanmayı da hazmedemez. Onun için bunun bir seçim olduğunu bilmek ve ona göre hareket etmek gerekir.” dedi.

Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz da Türkiye’nin eskiden kapı kapı dolaşan bir ülke olduğunu ancak AK Parti iktidarlarından sonra borç alan ülkeden borç veren bir ülke konumuna geldiğini, Anadolu’nun baştanbaşa yollarla donatıldığını, aşılmaz denilen dağların aşıldığını, geçilmez denilen nehirlerin geçildiğini ve nice yalçın dağların delinip gurbetten sılaya tüneller yapıldığını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından başlayan seçim süreci akşam saat 17.00’a kadar devam etti. Kayıtlı 401 delegeden 367’sinin oy kullandığı seçim sonuçlarına göre 365 geçerli oyun 263’ünü alan mevcut başkan Yusuf Aydın, yeniden AK Parti Kelkit İlçe Başkanı seçildi. Diğer aday Hamit Keskinoğlu’nun 102 oy aldığı seçimlerde 2 oy da geçersiz sayıldı.

Aydın'ın yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Mustafa Türker, Daştan Çelik, Akif Turan, Aziz Kaya, Emmar Aldemir, Zeki Çakır, Cafer Albayrak, Seyit Durak, Turgay Yavuz, Yavuz Meral, Özlem Yücel, Lütfi Kartal, Hatice Topuz, İbrahim Yavuz, Halil Erdoğan, Sercan Sezgin, Alperen Görgülü, Serhat Erden, Özlem Can

Haberin Kaynağı: Sinan Demir - www.haberkelkit.com

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2014, 17:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER