Arzularkabaköy’den Yusuf Devran’a tam destek

AK Parti Gümüşhane milletvekili aday adayı Prof. Dr. Yusuf Devran doğup, büyüdüğü belde olan merkez Arzularkabaköy’ü ziyaret etti.

Arzularkabaköy’den Yusuf Devran’a tam destek
AK Parti Gümüşhane milletvekili aday adayı Prof. Dr. Yusuf Devran doğup, büyüdüğü belde olan merkez Arzularkabaköy’ü ziyaret etti.

Yoğun ilgiyle karşılanan Devran büyükleri ve akrabalarıyla sohbet etti ve AK Parti Gümüşhane milletvekili adaylığı sürecinde onlardan tam destek aldı.

Arzularkabaköy Beldesi’ndeki akrabaları Prof. Dr. Yusuf Devran’ın adaylığını büyük bir heyecanla karşıladıklarını söylediler. Devran’ın kariyeri boyunca büyük başarılar elde etmiş olmasından onur duyduklarını ifade eden yakınları, “ Yusuf Devran ülkemize önemli hizmetlerde bulundu. Bu bizi gururlandırıyor. Ancak o hayatı boyunca içimizden biri olarak kaldı. Hiçbir zaman bizlerle bağını koparmadı. Nerede olursa olsun, hangi görevde bulunursa bulunsun belirli zamanlarda beldemize gelerek bizlerle ve ailesiyle vakit geçirirdi.” dediler.

Eğitim hayatından akademisyenlik ve üstlendiği üst düzey görevlerine, gezi olaylarından Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine uzanan geniş bir yelpazede gerçekleşen sohbette yakınlarının taktir ve övgülerini alan Devran, yaptığı görev sırasında baskılar ve tehditler aldığını, ancak buna boyun eğmediğini  söyledi.

Gezi olayları sırasında Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a karşı yapılan darbe girişiminde Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı olarak aktif görev aldığını ve bu konuda birçok yazılar yazdığını belirten Devran, “ Gezi olayları sürecinde çok sayıda ulusal basın ve medya organı ihanet içinde oldu. Bu ihanete karşı bir duruş sergileyerek yapılan dezenformasyon karşısında gerçeğin, doğrunun ve millet menfaatinin öne çıkması için büyük çabalar harcadım. Aynı şekilde 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığını engellemek isteyenlere karşı da onurlu bir duruş sergiledim. Daha önce başörtüsü yasağı sürecinde de çeşitli kampanyalar düzenlendi. Başörtüsü yasağına karşı düzenlenen imza kampanyasına Yedi Tepe Üniversitesi öğretim üyesi olarak imza atarak bu baskı ve zulmün sona ermesi için çaba harcadım.” dedi.  Devran konuşmasının sonunda Gümüşhane İmam Hatip Lisesi’nde aldığı eğitimin ve edindiği bilincin hayatı boyunca kendisine rehber olduğunu söyledi.
Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2015, 14:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER